Οι εκδηλώσεις στην Θεσσαλονίκη για τον Παγκόσμιο Μήνα Αλτσχάιμερ

7/9/2018 02:12    Ελληνική Εταιρεία
Κάθε τρία δευτερόλεπτα, κάποιος στον κόσμο εμφανίζει άνοια. Η νόσος Alzheimer αλλά και η άνοια γενικότερα, αποτελεί ένα δυσβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα υγείας από την οποία πάσχουν 197.000 Έλληνες και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2050 ο αριθμός αυτός θα φτάσει στους 354.000.

Στην Ελλάδα 400.000 περιθάλποντες παρέχουν καθημερινά φροντίδα στους ανθρώπους με άνοια, με πιο συχνή μορφή της τη νόσο Alzheimer, επωμιζόμενοι ένα τεράστιο πρακτικό, οικονομικό και ψυχικό φορτίο.

Τα παραπάνω επισημαίνει η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών (Alzheimer Hellas) με αφορμή την 21η Σεπτεμβρίου η οποία έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, ενώ ο Σεπτέμβριος είναι ο Παγκόσμιος Μήνας για τη Νόσο.

Στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου η  Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών θα συμμετάσχει με δικό της σταντ στις εκδηλώσεις της Βαλκανικής Πλατείας που διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης Θεσσαλονίκης (3-9/9). Στις 12 Σεπτεμβρίου θα εγκαινιάσει την έκθεση, ενώ στις  16 Σεπτεμβρίου, στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης, στο ύψος της οδού Πέτρου Συνδίκα (Πάρκο Νερού), εξειδικευμένο προσωπικό της Εταιρείας θα παρέχει αξιόπιστη ενημέρωση  σχετικά με τη νόσο.

Επίσης, στις 20 Σεπτεμβρίου θα δοθεί παράσταση της θεατρικής ομάδας Κρυονερίου “Μελετώντας τον Τσέχωφ”, στις 19:00 στο Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος (Εθν. Αμύνης 1, Θεσ/νίκη) με ελεύθερη είσοδο. Την εκδήλωση θα επενδύσει μουσικά η χορωδία της Alzheimer Hellas.

Στις 27 Σεπτεμβρίου, στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Πρώην Μουσείο Αθλητισμού) και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παραμυθιού “Ο παππούς μου και ο κύριος Αλτσχάιμερ” της Έπης Ν. Μίχη – Ζέγγου. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η συγγραφέας Έπη Ν. Μίχη – Ζέγγου, ο καθηγητής Κτηνιατρικής Νίκος Παπαϊωάννου και η Νευρολόγος και Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη, με θέμα ομιλίας “Πώς λειτουργεί ο εγκέφαλός μας και πώς μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα”. Παράλληλα με την εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί και το βραβευμένο βιωματικό εργαστήρι “Ποιός είμαι εγώ, παππού;” για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών από τις ψυχολόγους – ψυχοθεραπεύτριες της Alzheimer Hellas Ευδοκία Νικολαΐδου, Κωνσταντίνα Καραγκιόζη και Πετρίνα Μαργαριτίδου. Για το βιωματικό εργαστήρι θα υπάρχει περιορισμένος αριθμός παιδιών και απαιτείται δήλωση συμμετοχής (πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: www.facebook.com/alzheimerstory).



Επόμενο Προηγούμενο
 

Κλασικά Έπιπλα