Τέσσερα πλαστά φέρεται ότι είχε ο διοικητής του Νοσοκομείου Νίκαιας με την ΠΟΕΔΗΝ να επισημαίνει παράλληλα ότι «ο εν λόγω διοικητής παρέμεινε στο πόστο του πάνω από δύο χρόνια (Σεπτέμβριος 2016 – Δεκέμβριος 2018) αν και γνώριζαν ότι εξαπατά το Ελληνικό Δημόσιο».
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, αναφέρει ότι στα τυπικά προσόντα του «εμφανίζονται 4 πλαστοί τίτλοι σπουδών (μεταπτυχιακά, διδακτορικά) στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης έως τουλάχιστον 14/9/2018 ενώ στον ατομικό υπηρεσιακό φάκελο δεν συμπίπτει με τίτλους που προκύπτει ότι έχουν καταχωρισθεί, επικαιροποιηθεί και επιβεβαιωθεί στο ηλεκτρονικό σύστημα. Αυτά και άλλα πολλά επισημαίνουν στο συμπέρασμα του πορίσματος οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης το οποίο σας κοινοποιούμε» αναφέρει η ανακοίνωση.
Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας συγκαλύπτουν την υπόθεση.
Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται επίσης ότι ο εν λόγω πρώην Διοικητής «όχι μόνο δεν διώκεται αλλά προστατεύεται από την Κυβέρνηση για μακρύ χρονικό διάστημα.
Ως Διοικητικός Διευθυντής του Θριάσιου είχε την υποχρέωση εκ του νόμου (4305/2014 άρθρο 28) από το 2014 να ελέγξει τη γνησιότητα των τυπικών προσόντων των υπαλλήλων του Θριασίου Νοσοκομείου.
Το έπραξε για όλους τους υπαλλήλους πλην του ιδίου. Ο ίδιος όμως με προσόντα τα 4 πλαστά πτυχία έγινε Διευθυντής και Διοικητής.
Ακόμη και τα λίγα χρήματα που επέστρεψε ως αχρεωστήτως καταβληθέντα ισχυρίστηκε ότι τα επέστρεψε γιατί τα πτυχία του δεν είχαν δήθεν συνάφεια και όχι γιατί είναι πλαστά!
Ως Διοικητής του Νοσοκομείου της Νίκαιας έκανε πολλά. Πλαστογράφησε την υπογραφή της Προϊσταμένης του τμήματος Ποιότητας σε εισήγηση για να αναθέσει με 19.000€ σε συγκεκριμένη εταιρεία το πρόγραμμα επιμόρφωσης των φυλάκων του Νοσοκομείου διάρκειας πέντε ημερών!
Η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία από την συνάδελφο. Γνωστοποιήθηκε επίσης στο Υπουργείο, τη Διοίκηση της ΥΠΕ, το Διοικητικό Συμβούλιο της Νίκαιας οι οποίοι κάλυψαν κατ’ επανάληψη τον Διοικητή. Ο τέως Διοικητής απειλούσε συνεχώς με πειθαρχική δίωξη την Προϊσταμένη εάν δεν σωπάσει.
Παρέτεινε τη μίσθωση του κυλικείου με ανάθεση στον ίδιο επιχειρηματία έως το 2036 αν και η σύμβαση έληγε το 2020. Ο εν λόγω επιχειρηματίας χρωστάει στο Νοσοκομείο 350.000 ευρώ από μισθώματα τα οποία συμφώνησε με μία δωρεά 50.000 να συμψηφίσει.Στο πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αναφέρονται παρατυπίες και στο συνεργείο καθαρισμού».
Διαψεύδει ο ίδιος
Σε κατηγορηματική διάψευση της σε βάρος του καταγγελίας περί τεσσάρων πλαστών πτυχίων προέβη νωρίτερα ο Δημήτρης Μπούτος, πρώην διοικητής του νοσοκομείου της Νίκαιας που φέρεται ότι διατηρούσε στενές σχέσεις με τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Κληθείς να δώσει εξηγήσεις για το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τα όσα καταγγέλλει σε βάρος του η ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Μπούτος, μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤΕΝΝΑ, σημείωσε: «Δεν διώκομαι για πλαστά πτυχία, ούτε έχω πλαστά πτυχία. Τα πτυχία μου από το 1994 βρίσκονται στον φάκελό μου και είναι αυτά με τα οποία διορίστηκα ως διοικητής».
Ο κ. Μπούτος υποστηρίζει ότι είχε γίνει έλεγχος των πτυχίων του το 2011 και πως όσα αναφέρονται ως πλαστά είναι πτυχία «που δεν απέκτησα ποτέ» και που δεν τα εμφάνισε στον φάκελό του.
Σε ό,τι αφορά την παραίτησή του ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Νικαίας ισχυρίζεται ότι δεν είχε να κάνει με το πόρισμα - «φωτιά» του ΣΕΕΔΔ, αλλά έγινε για λόγους έγκαιρης συνταξιοδότησης, προκειμένου να αποφύγει τροποποιήσεις του νόμου Κατρούγκαλου.
«Για το ΣΕΕΔΔ το ήξερα από τον Σεπτέμβριο. Αν είχα κάτι να κρύψω θα έφευγα τότε, όχι τώρα» τόνισε χαρακτηριστικά.
Παρά ταύτα, οι καταγγέλλοντες επιμένουν ότι ο κ. Μπούτος φέρεται ότι αποχώρησε από τη θέση του όταν του ζητήθηκε να προσκομίσει -εκ νέου (;)- τους τίτλους σπουδών του.
kathimerini - iefimerida