Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

ΕΝΦΙΑ: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση

ΕΝΦΙΑ: Έως πότε μπορείτε να υποβάλετε τροποποιητική δήλωση

06:46 12/9/2018

Taxisnet

Ο Έλληνας πλανόδιος πωλητής που δημιούργησε τον πιο γνωστό οίκο κοσμημάτων

Ο Έλληνας πλανόδιος πωλητής που δημιούργησε τον πιο γνωστό οίκο κοσμημάτων

05:11 12/9/2018

BVLGARI

Αστυνομικός μπέρδεψε το σπίτι της και σκότωσε το γείτονά της!

Αστυνομικός μπέρδεψε το σπίτι της και σκότωσε το γείτονά της!

05:07 12/9/2018

Ντάλας

Κουπόνι 110 ευρώ σε νοικοκυριά για τηλεοπτικό σήμα - Δείτε σε ποιους

Κουπόνι 110 ευρώ σε νοικοκυριά για τηλεοπτικό σήμα - Δείτε σε ποιους

05:02 12/9/2018

164.000 νοικοκυριά

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα, πέντε χρόνια μετά! (φώτο)

Νέα στοιχεία για τη δολοφονία Φύσσα, πέντε χρόνια μετά! (φώτο)

04:50 12/9/2018

παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά

Έλληνες ερευνητές: Νέα αντικαρκινική θεραπεία με υπερήχους

Έλληνες ερευνητές: Νέα αντικαρκινική θεραπεία με υπερήχους

04:43 12/9/2018

ΗΠΑ

Πρωτοψάλτη - Ξαρχάκος απόψε στην ΔΕΘ

Πρωτοψάλτη - Ξαρχάκος απόψε στην ΔΕΘ

04:35 12/9/2018

Κάθε μέρα και μια συναυλία

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη

Μητρόπολη Καλαμαριάς - Κανένα παιδί χωρίς σχολικά είδη

03:59 12/9/2018

ενισχύστε το πρόγραμμα

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Μαθήματα Βυζαντινής μουσικής - παραδοσιακών οργάνων

Μητρόπολη Καλαμαριάς: Μαθήματα Βυζαντινής μουσικής - παραδοσιακών οργάνων

03:44 12/9/2018

αναγνωρισμένα πτυχία

Καλαμαριά - Ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό του Δυτικού Νείλου

Καλαμαριά - Ενημερωτική εκδήλωση για τον ιό του Δυτικού Νείλου

03:10 12/9/2018

Α΄ΚΑΠΗ

Κλασικά Έπιπλα