Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πανάρχαιος μετεωρίτης περιέχει στοιχεία για την ύπαρξη της ζωής

Πανάρχαιος μετεωρίτης περιέχει στοιχεία για την ύπαρξη της ζωής

02:01 14/8/2018

Σημαντικά ευρήματα

ΚΕΑ: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

ΚΕΑ: Πότε θα πιστωθούν τα χρήματα στους δικαιούχους

01:56 14/8/2018

Δόθηκε η έγκριση

1.012 προσλήψεις μόνιμων σε ΟΤΑ και φορείς του Δημοσίου

1.012 προσλήψεις μόνιμων σε ΟΤΑ και φορείς του Δημοσίου

01:51 14/8/2018

ΑΣΕΠ

Ίδρυση εταιρείας ακόμη και σε 18 λεπτά

Ίδρυση εταιρείας ακόμη και σε 18 λεπτά

01:49 14/8/2018

e-ΥΜΣ

«Παγώνει» ο Τραμπ την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

«Παγώνει» ο Τραμπ την παράδοση των F-35 στην Τουρκία

01:46 14/8/2018

Κλιμακώνεται η ένταση

Τι λέει ο Καλαμαριώτης Δ.Αντωνίου που

Τι λέει ο Καλαμαριώτης Δ.Αντωνίου που "εγκλωβίστηκε" σε γκαράζ πλοίου με αναπηρικό αμαξίδιο

01:27 14/8/2018

"Ήταν μια άσχημη εμπειρία..

Εργασίες συντήρησης στην ε. ο. Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου

Εργασίες συντήρησης στην ε. ο. Θεσσαλονίκης- Ωραιοκάστρου

01:23 14/8/2018

μεχρι την Παρασκευή

Θεσσαλονίκη - Πάνω από 3.600 τόνοι ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους!

Θεσσαλονίκη - Πάνω από 3.600 τόνοι ογκωδών αντικειμένων στους δρόμους!

01:18 14/8/2018

Εικονες

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η πρώτη έκθεση Μόδας – Ομορφιάς στην 83η ΔΕΘ!

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η πρώτη έκθεση Μόδας – Ομορφιάς στην 83η ΔΕΘ!

01:15 14/8/2018

Εννιά ημέρες

Καλλιεργούσε δενδρύλια κάνναβης στο μπαλκόνι του στην Καλαμαριά

Καλλιεργούσε δενδρύλια κάνναβης στο μπαλκόνι του στην Καλαμαριά

01:09 14/8/2018

Συνελήφθησαν 2 ατομα

Κλασικά Έπιπλα