Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

Εορτή του Οσίου Ρωμανού του Μελωδού

00:24 1/10/2017

1 Οκτωβρίου

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

Αρχαιότερος από όσο πιστεύαμε ο Homo sapiens

18:45 30/9/2017

Νέα ευρήματα υποδεικνύουν...

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

Γη και ζωή γεννήθηκαν σχεδόν ταυτόχρονα

18:42 30/9/2017

Νέα μελέτη

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

ΕΟΠΥΥ: Όλα όσα αλλάζουν από την 1η Οκτωβρίου στις επισκέψεις των γιατρών

18:35 30/9/2017

Νέα δεδομένα για τους ασφαλισμένους

Η βάση της Σούδας κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τράμπ - Τσίπρα

Η βάση της Σούδας κυρίαρχο θέμα στη συνάντηση Τράμπ - Τσίπρα

18:31 30/9/2017

Τον Οκτώβριο στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός

Δωρεάν μαθήματα ιταλικών στη Βιβλιοθήκη Ανω Πόλης

Δωρεάν μαθήματα ιταλικών στη Βιβλιοθήκη Ανω Πόλης

18:24 30/9/2017

Δ. Θεσσαλονίκης

Δέσμευση για έναρξη της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

Δέσμευση για έναρξη της κατασκευής αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας-Βουλγαρίας

18:13 30/9/2017

Ξεκινάει άμεσα η κατασκευή

«Feelings' Stories» στο Θέατρο Σοφούλη

«Feelings' Stories» στο Θέατρο Σοφούλη

18:02 30/9/2017

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

«Χαράτσι» στις πλαστικές σακούλες και με τη βούλα

17:58 30/9/2017

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

Σε δίκη 5 του Δήμου Θεσσαλονίκης για διαγωνισμούς καθαριότητας

17:55 30/9/2017

υποθέσεις που αφορούσαν την επισκευή 961 κάδων απορριμμάτων

Κλασικά Έπιπλα