Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Λέω στη μάνα μου

Λέω στη μάνα μου

18:47 10/2/2025

Φάμε

Η Παράσταση “Τα Γενέθλια” του Άνθιμου Κατιρτζόγλου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παράσταση “Τα Γενέθλια” του Άνθιμου Κατιρτζόγλου στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

18:10 10/2/2025

22 Φεβ - 16 Μαρ 2025

Αντιδράσεις για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς σε πειραματικά σχολεία

Αντιδράσεις για την μετατροπή του 2ου Γυμνασίου και του 2ου ΓΕΛ Καλαμαριάς σε πειραματικά σχολεία

13:36 10/2/2025

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Καλαμαριάς

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Δευτέρα στην Καλαμαριά

13:04 10/2/2025

Δευτέρα 10/2

Παράταση παραστάσεων για το «Βίρα τις Άγκυρες»

Παράταση παραστάσεων για το «Βίρα τις Άγκυρες»

18:00 9/2/2025

Παράταση, μέχρι την Κυριακή 16/2

Άμα όμως ο άλλος δεν σε τσιτώνει

Άμα όμως ο άλλος δεν σε τσιτώνει

17:00 9/2/2025

Λίγο

Τέλος ο ποδηλατόδρομος από τη Λεωφόρο Νίκης

Τέλος ο ποδηλατόδρομος από τη Λεωφόρο Νίκης

15:35 9/2/2025

Επιστρέφει στο πεζοδρόμιο της παλιάς παραλίας

Θέλω να πάω ένα τριήμερο

Θέλω να πάω ένα τριήμερο

11:00 9/2/2025

Βουνό

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή στην Καλαμαριά

10:00 9/2/2025

Κυριακή 9/2

Η Παιδική Παράσταση «με Αγάπη, Φραντς» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

Η Παιδική Παράσταση «με Αγάπη, Φραντς» στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Σοφούλη

20:00 8/2/2025

2 Φεβ - 16/2

Κλασικά Έπιπλα