Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Μέσα στο 2019 το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας

Μέσα στο 2019 το πρώτο δίκτυο υδατοδρομίων της χώρας

16:26 13/9/2018

«πράσινο φως»

Ξεκινά η αναβάθμιση 85 μαχητικών F-16 στην Ελλάδα

Ξεκινά η αναβάθμιση 85 μαχητικών F-16 στην Ελλάδα

16:23 13/9/2018

ΔΕΘ

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Βουρβουρού Χαλκιδικής

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Βουρβουρού Χαλκιδικής

16:20 13/9/2018

από πτώση κεραυνού

Δεν θα γίνει τελικά τζαμί η Αγιά Σοφιά!

Δεν θα γίνει τελικά τζαμί η Αγιά Σοφιά!

16:12 13/9/2018

Απορρίφθηκε το αίτημα

ΕΥΑΘ: Δεν ήπιαν οι Θεσσαλονικείς μολυσμένο νερό

ΕΥΑΘ: Δεν ήπιαν οι Θεσσαλονικείς μολυσμένο νερό

16:08 13/9/2018

για το πετρέλαιο που εντοπίστηκε

Νέα σχολική χρονιά: Τι προβλέπεται για τη γονική άδεια

Νέα σχολική χρονιά: Τι προβλέπεται για τη γονική άδεια

06:56 13/9/2018

ΓΣΕΕ

Μαθήματα αγγλικών για παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

Μαθήματα αγγλικών για παιδιά στην Παιδική Βιβλιοθήκη Θεσσαλονίκης

05:02 13/9/2018

Δηλώσεις συμμετοχής

Κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις στους δήμους με τη μέθοδο 3Κ

Κινητοποιήσεις για τις προσλήψεις στους δήμους με τη μέθοδο 3Κ

04:57 13/9/2018

«Βοήθεια στο Σπίτι»

Μπορεί μια λερωμένη πάνα μωρού να κρύβει έναν μικρό θησαυρό υγείας;

Μπορεί μια λερωμένη πάνα μωρού να κρύβει έναν μικρό θησαυρό υγείας;

04:51 13/9/2018

γράφει Πλαστικός Χειρούργος

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς: Αποχωρούν 4 δημοτικοί σύμβουλοι

Αναταραχή στον ΣΥΡΙΖΑ Καλαμαριάς: Αποχωρούν 4 δημοτικοί σύμβουλοι

04:36 13/9/2018

Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση

Κλασικά Έπιπλα