Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Δικηγόρο αστροναύτη ζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός!

Δικηγόρο αστροναύτη ζητά ο Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός!

22:29 24/8/2018

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κατάσταση γέφυρας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για την κατάσταση γέφυρας στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

17:20 24/8/2018

Π.Ο.Σ.Ε.Μ.

Ακατάλληλα και παραποιημένα τρόφιμα εντόπισε το ΣΔΟΕ

Ακατάλληλα και παραποιημένα τρόφιμα εντόπισε το ΣΔΟΕ

17:19 24/8/2018

δειτε αναλυτικα

Έρχονται 11 προγράμματα με 73.600 θέσεις μέχρι τέλος του χρόνου

Έρχονται 11 προγράμματα με 73.600 θέσεις μέχρι τέλος του χρόνου

16:54 24/8/2018

ΟΑΕΔ

Καλαμαριά - Πότε παρουσιάζονται τα σχέδια για τα μεγάλα έργα του Απόλλωνα;

Καλαμαριά - Πότε παρουσιάζονται τα σχέδια για τα μεγάλα έργα του Απόλλωνα;

16:19 24/8/2018

ο αρχιτέκτονας Θ. Σπόνδης

Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή βάρους έως 10 κιλών βάζει η Ryanair!

Τέλος στη δωρεάν χειραποσκευή βάρους έως 10 κιλών βάζει η Ryanair!

15:37 24/8/2018

νέος κανονισμός

Καλαμαριά - Ο Βουτσικάκης σε δωρεάν συναυλία στο παλατάκι

Καλαμαριά - Ο Βουτσικάκης σε δωρεάν συναυλία στο παλατάκι

15:31 24/8/2018

Παρα Θιν Αλός

Καλαμαριά: Τσαλιγοπούλου και bogaz musique ενθουσίασαν το κοινό

Καλαμαριά: Τσαλιγοπούλου και bogaz musique ενθουσίασαν το κοινό

15:02 24/8/2018

Παρά Θιν Αλός 2018

Τα ιατρικά μυστικά της σοκολάτας

Τα ιατρικά μυστικά της σοκολάτας

14:43 24/8/2018

αντιοξειδωτικές ιδιότητες

Φρόντιζε ηλικιωμένη για να της κλέβει κοσμήματα και χρήματα

Φρόντιζε ηλικιωμένη για να της κλέβει κοσμήματα και χρήματα

14:40 24/8/2018

33χρονη ομογενής

Κλασικά Έπιπλα