Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά προϊόντα μακιγιάζ αποκλειστικά για άντρες!

Κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά προϊόντα μακιγιάζ αποκλειστικά για άντρες!

14:12 23/8/2018

Chanel

O ΠΑΟΚ, η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα!

O ΠΑΟΚ, η δημοφιλέστερη ομάδα στην Ελλάδα!

14:08 23/8/2018

Marca

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς

12:55 23/8/2018

21η τακτική συνεδρίαση

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Εκτός πάνω από 50.000 παιδιά

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2018 - 2019: Εκτός πάνω από 50.000 παιδιά

12:35 23/8/2018

αγώνας δρόμου για μια θέση

Συναγερμός από την εισβολή τοξικών ψαριών στις ελληνικές θάλασσες

Συναγερμός από την εισβολή τοξικών ψαριών στις ελληνικές θάλασσες

12:26 23/8/2018

εικόνες

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

Επίθεση με μαχαίρι στο Παρίσι: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες

12:22 23/8/2018

Trappes

«Συναγερμός» από τον Π.Ο.Υ. για τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Συναγερμός» από τον Π.Ο.Υ. για τον ιό του Δυτικού Νείλου

12:20 23/8/2018

Ανησυχία και για την Ελλάδα

Καλαμαριά - Οι ταινίες που προβάλλονται στον Θερινό κινηματογράφο

Καλαμαριά - Οι ταινίες που προβάλλονται στον Θερινό κινηματογράφο

12:17 23/8/2018

βιντεο

Θεσσαλονίκη:

Θεσσαλονίκη: "Έρχεται" η τριήμερη γιορτή μπύρας στη ΔΕΘ

11:38 23/8/2018

Thessaloniki Beer Festival

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς για το φεστιβάλ ''Παρά θίν΄ αλός''

Το μήνυμα του Δημάρχου Καλαμαριάς για το φεστιβάλ ''Παρά θίν΄ αλός''

11:22 23/8/2018

Θεοδόσης Μπακογλίδης

Κλασικά Έπιπλα