Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Καλαμαριά

Πολύωρη διακοπή ρεύματος στην Καλαμαριά

16:52 31/7/2018

ΔΕΗ

Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για το Μετρό – Έτοιμες οι σήραγγες

Θεσσαλονίκη: Τέλος εποχής για το Μετρό – Έτοιμες οι σήραγγες

15:50 31/7/2018

ΦΩΤΟ

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 3 σημεία καταφυγής σε μεγάλη πυρκαγιά

Θεσσαλονίκη: Αυτά είναι τα 3 σημεία καταφυγής σε μεγάλη πυρκαγιά

15:46 31/7/2018

σχέδιo πολιτικής προστασίας

Η οδός Βασιλίσσης Όλγας από τα τέλη Οκτωβρίου θα αλλάξει όψη

Η οδός Βασιλίσσης Όλγας από τα τέλη Οκτωβρίου θα αλλάξει όψη

14:16 31/7/2018

αντιδήμαρχος Οικονομικών

Σύλληψη διακινητή ύστερα από καταδίωξη

Σύλληψη διακινητή ύστερα από καταδίωξη

14:12 31/7/2018

Συνοριακή Φύλαξη

Νέο

Νέο "εργαλείο" υποστήριξης δήμων και φορέων για την εκπόνηση ΣΒΑΚ

14:09 31/7/2018

ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Αυριο η ανθρωπότητα θα εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη για το 2018!

Αυριο η ανθρωπότητα θα εξαντλήσει τους φυσικούς πόρους του πλανήτη για το 2018!

14:04 31/7/2018

θα ζήσει «με πίστωση»

Σήμερα ο κοντινότερος και φωτεινότερος Άρης από το 2003

Σήμερα ο κοντινότερος και φωτεινότερος Άρης από το 2003

14:00 31/7/2018

Τρίτη 31 Ιουλίου

Ανιχνεύθηκε στο διάστημα το πρώτο ραδιενεργό μόριο, από σύγκρουση δύο άστρων

Ανιχνεύθηκε στο διάστημα το πρώτο ραδιενεργό μόριο, από σύγκρουση δύο άστρων

09:27 31/7/2018

ισότοπο του αργιλίου

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 11 σοροί - Στους 14 οι αγνοούμενοι

Ταυτοποιήθηκαν επιπλέον 11 σοροί - Στους 14 οι αγνοούμενοι

09:12 31/7/2018

Διεύθυνση Εγκληματολογικών

Κλασικά Έπιπλα