Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Προσοχή: Τα κινητά της Samsung στέλνουν από μόνα τους φωτογραφίες

Προσοχή: Τα κινητά της Samsung στέλνουν από μόνα τους φωτογραφίες

02:01 12/7/2018

ένα περίεργο φαινόμενο

Υπάρχει επιστημονικός λόγος γιατί δεν πρέπει να ουρούμε στις πισίνες

Υπάρχει επιστημονικός λόγος γιατί δεν πρέπει να ουρούμε στις πισίνες

01:58 12/7/2018

πρόσφατη έρευνα

Επιστροφή φόρου: Ξεκίνησε η πρώτη πληρωμή για το 2018

Επιστροφή φόρου: Ξεκίνησε η πρώτη πληρωμή για το 2018

01:36 12/7/2018

σε 269.459 δικαιούχους

Ποια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης επιστρατεύει η εφορία

Ποια μέτρα αναγκαστικής είσπραξης επιστρατεύει η εφορία

01:34 12/7/2018

Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός..

Νέο «υπερ-μικρόβιο» στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Τι να προσέχετε!

Νέο «υπερ-μικρόβιο» στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα – Τι να προσέχετε!

01:27 12/7/2018

Μυκόπλασμα γεννητικών οργάνων

Νικαράγουα: 264 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

Νικαράγουα: 264 νεκροί στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις

01:24 12/7/2018

1.800 τραυματίες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν περιοχές του δήμου Βόλβης

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκαν περιοχές του δήμου Βόλβης

01:15 12/7/2018

Περιφέρεια

Εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

Εορτή του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου

01:01 12/7/2018

12 Ιουλίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

00:56 12/7/2018

12 Ιουλίου

Έγραψε ιστορία η Κροατία: Νίκησε 2-1 την Αγγλία και πάει τελικό

Έγραψε ιστορία η Κροατία: Νίκησε 2-1 την Αγγλία και πάει τελικό

00:39 12/7/2018

παραταση

Κλασικά Έπιπλα