Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρόσληψη 147 ατόμων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πρόσληψη 147 ατόμων στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

19:40 11/7/2018

προκήρυξη

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια

Μετρό Θεσσαλονίκης: Πότε ξεκινούν τα πρώτα δοκιμαστικά δρομολόγια

19:36 11/7/2018

πρόεδρος της Αττικό Μετρό

Επίτροπος Χαν: «Αναδιάρθρωση» συνόρων αν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας

Επίτροπος Χαν: «Αναδιάρθρωση» συνόρων αν υπάρξει συμφωνία Ελλάδας- Αλβανίας

19:30 11/7/2018

διευκρινήσεις

Οριστικό: Τον Μάιο οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές

Οριστικό: Τον Μάιο οι αυτοδιοικητικές εκλογές μαζί με τις Ευρωεκλογές

19:22 11/7/2018

βιντεο

Κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις για το Σκοπιανό - Απέλαση διπλωματών!

Κρίση στις ελληνορωσικές σχέσεις για το Σκοπιανό - Απέλαση διπλωματών!

19:12 11/7/2018

video

17η γιορτή καρπουζιού στον Καστανά

17η γιορτή καρπουζιού στον Καστανά

00:44 11/7/2018

του Δήμου Χαλκηδόνας

76 κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού στον Δήμο Καλαμαριάς - Δείτε που

76 κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού στον Δήμο Καλαμαριάς - Δείτε που

00:41 11/7/2018

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης

Ξεκίνησε το «στρώσιμο» των γραμμών στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Ξεκίνησε το «στρώσιμο» των γραμμών στο Μετρό Θεσσαλονίκης

00:25 11/7/2018

από το σταθμό Ανάληψη

Βρέθηκε πλάκα με 13 στίχους της Οδύσσειας (Βιντεο)

Βρέθηκε πλάκα με 13 στίχους της Οδύσσειας (Βιντεο)

00:15 11/7/2018

στην Ολυμπία

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίος δεινόσαυρος ηλικίας άνω των 200 εκατ. ετών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίος δεινόσαυρος ηλικίας άνω των 200 εκατ. ετών

00:12 11/7/2018

Αργεντινή

Κλασικά Έπιπλα