Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Δύο συλλήψεις ύστερα από καταδίωξη στην Τούμπα

Δύο συλλήψεις ύστερα από καταδίωξη στην Τούμπα

15:29 9/7/2018

κοκαΐνη

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού κολυμβητή

Ανακοίνωση της ΚΟΕ για τον αιφνίδιο θάνατο του νεαρού κολυμβητή

15:27 9/7/2018

Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας

Σε λίγες ημέρες και τρίτο καραβάκι θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό

Σε λίγες ημέρες και τρίτο καραβάκι θα αρμενίζει στο Θερμαϊκό

15:23 9/7/2018

η «Ολυμπία»

Τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαμαριάς

Τα θέματα της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Καλαμαριάς

15:12 9/7/2018

σήμερα Δευτέρα

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σήμερα Δευτέρα

Τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμαριάς σήμερα Δευτέρα

14:51 9/7/2018

17η τακτική συνεδρίαση

Κατασκηνωτικά προγράμματα του Δήμου Καλαμαριάς

Κατασκηνωτικά προγράμματα του Δήμου Καλαμαριάς

14:37 9/7/2018

δειτε λεπτομέρειες

Ο Ερντογάν ορκίζεται πρόεδρος παρουσία 22 αρχηγών κρατών

Ο Ερντογάν ορκίζεται πρόεδρος παρουσία 22 αρχηγών κρατών

10:23 9/7/2018

μια νέα θητεία πέντε ετών

ΚΤΕΟ: Όλες οι αλλαγές που έρχονται στον έλεγχο των οχημάτων

ΚΤΕΟ: Όλες οι αλλαγές που έρχονται στον έλεγχο των οχημάτων

10:22 9/7/2018

Αυστηρότεροι οι έλεγχοι

Μνήμες της κατοχής από την Καλαμαριά  (video)

Μνήμες της κατοχής από την Καλαμαριά (video)

01:35 9/7/2018

ένα γράμμα

Κατασχέθηκαν 60 κιλά κουτσομούρες στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας

Κατασχέθηκαν 60 κιλά κουτσομούρες στην ιχθυόσκαλα Μηχανιώνας

01:27 9/7/2018

φωτο

Κλασικά Έπιπλα