Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Μουδανιών

16:52 13/11/2017

Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Θεσσαλονίκη - Κύπριοι φοιτητές κάνουν απεργία πείνας έξω από το Τουρκικό Προξενείο

Θεσσαλονίκη - Κύπριοι φοιτητές κάνουν απεργία πείνας έξω από το Τουρκικό Προξενείο

16:48 13/11/2017

48ωρη απεργία

Ανακαλείται μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

Ανακαλείται μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο

16:43 13/11/2017

ΕΦΕΤ

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Ξεκινούν τις επόμενες μέρες τα έργα στο αεροδρόμιο Μακεδονία

16:39 13/11/2017

διασταύρωση διαδρόμων

ΠΡΟΣΟΧΗ - Τι αλλάζει από σήμερα στη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

ΠΡΟΣΟΧΗ - Τι αλλάζει από σήμερα στη στάθμευση στη Θεσσαλονίκη

16:35 13/11/2017

Thesi

Θεσσαλονίκη: Θα «πλημμυρίσει» η πόλη το Σ/Κ, με… 3.000 Playmobil!

Θεσσαλονίκη: Θα «πλημμυρίσει» η πόλη το Σ/Κ, με… 3.000 Playmobil!

16:31 13/11/2017

Μία μεγάλη γιορτή για μικρούς και μεγάλους

Τέσσερα βίντεο-σοκ που μπορεί να

Τέσσερα βίντεο-σοκ που μπορεί να "συμβούν" σε κάθε γυναίκα

16:27 13/11/2017

Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων

Τουλάχιστον 336 νεκροί από το φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράκ-Ιράν!

Τουλάχιστον 336 νεκροί από το φονικό σεισμό στα σύνορα Ιράκ-Ιράν!

16:11 13/11/2017

3.950 τραυματίες

Το οξύμωρο των εκλογών: Ποιοι πήραν λιγότερες ψήφους από τις υπογραφές που προσκόμισαν!

Το οξύμωρο των εκλογών: Ποιοι πήραν λιγότερες ψήφους από τις υπογραφές που προσκόμισαν!

16:01 13/11/2017

πίνακας

Οι 5 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα

Οι 5 ηλεκτρικές συσκευές που καίνε το περισσότερο ρεύμα

15:38 13/11/2017

Τιπς για να ξεφουσκώσετε τον λογαριασμό

Κλασικά Έπιπλα