Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Γεννηματά - Ανδρουλάκης οι νικητές στον α' γύρο

Γεννηματά - Ανδρουλάκης οι νικητές στον α' γύρο

10:50 13/11/2017

Ψήφισαν 210.264

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καψής

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιάννης Καψής

10:42 13/11/2017

γεννήθηκε στην Αθήνα

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Παγκρέατος

10:31 13/11/2017

World Pancreatic Cancer Day

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

Παγκόσμια Ημέρα Καλοσύνης

10:29 13/11/2017

World Kindness Day

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

«Ευρυδίκη»: Έρχεται η δεύτερη ισχυρή κακοκαιρία του φθινοπώρου

10:20 13/11/2017

Αναλυτικά η πρόβλεψη για ολόκληρη τη χώρα

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

Διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κ.Α.Π.Η. Καλαμαριάς

10:37 12/11/2017

Ένα πλούσιο και ποικίλο διήμερο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

Σύγκληση Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς

10:30 12/11/2017

σε τακτική συνεδρίαση

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη μαθητών- γονέων στην Καλαμαριά

Συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη μαθητών- γονέων στην Καλαμαριά

10:25 12/11/2017

Δήμος Καλαμαριάς

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

Απειλούνται με κατασχέσεις 730.000 οφειλέτες της εφορίας - Οι 4 τρόποι «άμυνας»

09:49 12/11/2017

Τι πρέπει να γνωρίζουν για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

ΕΚΑΣ τέλος για 140.000 συνταξιούχους από το 2018

09:37 12/11/2017

Σοκ έρχεται για το ΕΚΑΣ με τη νέα απόφαση του υπουργείου Εργασίας

Κλασικά Έπιπλα