Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Η μεγάλη αλλαγή στο Instagram

Η μεγάλη αλλαγή στο Instagram

17:00 7/9/2024

Τα 5 νέα χαρακτηριστικά για τα Stories

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία το Σάββατο στην Καλαμαριά

09:00 7/9/2024

Σάββατο 7/9

Ξανά επισκέψιμο από σήμερα το αντιοτορπιλικό Βέλος

Ξανά επισκέψιμο από σήμερα το αντιοτορπιλικό Βέλος

17:00 6/9/2024

Έχει καταπλεύσει στην κορυφή της Α’ Προβλήτας του ΟΛΘ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Γκαβέλας στα 100μ

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Χρυσό μετάλλιο ο Γκαβέλας στα 100μ

13:00 6/9/2024

Για δεύτερη σερί φορά χρυσός Παραολυμπιονίκης μετά την πρωτιά στο Τόκιο το 2021

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Παρασκευή στην Καλαμαριά

10:44 6/9/2024

Παρασκευή 6/9

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

Θερινός Δημοτικός κινηματογράφος “cine AYRA”

13:00 5/9/2024

Από 5/9 έως και 11/9

The Speakeasies Swing Band & Polkar στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024

The Speakeasies Swing Band & Polkar στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών 2024

10:45 5/9/2024

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία την Πέμπτη στην Καλαμαριά

09:00 5/9/2024

Πέμπτη 5/9

Κλειστοί δρόμοι λόγω ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Κλειστοί δρόμοι λόγω ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη

18:00 4/9/2024

Η ανακοίνωση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ

15:00 4/9/2024

Για τον Σεπτέμβριο 2024

Κλασικά Έπιπλα