Στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνουν οι οινοποιοί της Πελοποννήσου για ακόμη μια χρονιά και προσκαλούν τους λάτρεις του οίνου στην καθιερωμένη εκδήλωση γευστικής δοκιμής των κρασιών τους.
Έτσι, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, δίνεται αυτή η ευκαιρία σε όσους θέλουν να περιπλανηθούν στους Δρόμους του Κρασιού της Πελοποννήσου, δοκιμάζοντας τα κρασιά των οινοποιείων τους. Κλασικές ετικέτες, καινούργιες προτάσεις, πειραματικές οινοποιήσεις, παλιές σοδειές… οτιδήποτε έχει να επιδείξει ο πελοποννησιακός αμπελώνας θα σερβιριστεί στα ποτήρια των επισκεπτών.
Η Πελοπόννησος είναι η μεγαλύτερη οινοπαραγωγός περιοχή της Ελλάδας. Τα ψηλά της βουνά την χωρίζουν σε μικρές ζώνες με διαφορετικό οικοσύστημα που προσφέρουν μια μεγάλη γκάμα κρασιών με ενδιαφέρουσα πολυμορφία σε χρώματα, αρώματα και γεύσεις.
Ο αμπελώνας της Πελοποννήσου σε νούμερα
Σε όλη την περιοχή της Πελοποννήσου καλλιεργούνται 221.900 στρέμματα αμπελώνων (το 32% του ελληνικού αμπελώνα), παράγονται 8.246.000 HL κρασιού (το 31% της συνολικής ελληνικής οινικής παραγωγής), υπάρχουν 10 ζώνες Π.Ο.Π. και 24 ζώνες Π.Γ.Ε., ενώ συνολικά λειτουργούν 180 οινοποιεία.
Παράλληλα με την εκδήλωση, θα πραγματοποιηθεί, στις 18.00 – 19.00, το σεμινάριο/γευστική δοκιμή «Μοσχοφίλερο. Τα διαφορετικά στυλ και η ουσία». (Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής: 2310 888311, info@wineplus.gr)
Η γνωριμία με τα κρασιά του πελοποννησιακού αμπελώνα θα ολοκληρωθεί με την κλήρωση φιαλών magnum.
info
Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη – 2017 / INFO
ημερομηνία: Δευτέρα 23 Οκτωβρίου
τόπος: ξενοδοχείο Makedonia Palace
ωράριο λειτουργίας: 15.00 – 17.00 επαγγελματίες (είσοδος με πρόσκληση)
17:00 – 21.00 καταναλωτές (είσοδος: 3€)
οργάνωση: Wine Plus για λογαριασμό της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Πελοποννήσου