2ο Kapani Project

17/9/2017 09:06    Line Up - performances - movies
Με live από αγαπημένες μπάντες της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μια σειρά από dj sets από Ελλάδα και εξωτερικό, που θα μας ενθουσιάσουν σε  freestyle  και  alternative mood, με performances εμπνευσμένες από την Αγορά και την καθημερινότητά της, αλλά και ταινίες με αναφορές από τον σουρεαλισμό ως τον ντανταϊσμό, μας υποδέχεται φέτος το “2o Kapani Project”.

Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 θα γίνουμε όλοι μια παρέα και θα ταξιδέψουμε με μουσικές, ταινίες και performances... στις γεύσεις και τα αρώματα της αγοράς, από την Ασκητού ως την Βλάλη κι από την Σπανδώνη ως την Κυδωνιάτου. Σε αυτόν τον φρέσκο θεσμό για την πόλη, σ' αυτή την μεγάλη γιορτή της αγοράς, σ' αυτό το σημείο συνάντησης του νέου με το παλιό, σ' αυτή την κοιτίδα των πιο αυθόρμητων εμπνεύσεων εντός του αστικού περιβάλλοντος... θα είμαστε όλοι παρόντες! Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε την αγορά απ' άκρη σ΄άκρη, μέσα από έναν ξεχωριστό περίπατο, το “Thessaloniki Walking Tour”. Το εικαστικό ρεπορτάζ θα επιμεληθεί για μια ακόμη χρονιά ο Χρήστος Αλαβέρας, με σκίτσα των ανθρώπων της αγοράς και των δράσεων που θα λάβουν χώρα εντός της στη διάρκεια του Kapani Project.

Παράλληλα, θα υπάρξει έκθεση με τα περσινά σκίτσα του Kapani Project, από τον εικαστικό.
Την παρουσίαση του φετινού “Kapani Project” επιμελείται και πραγματοποιεί, όπως και πέρυσι, ο Κωστής Ζαφειράκης, ώστε να μπούμε στον παλμό της διοργάνωσης με τον πιο μαγικό και διαδραστικό τρόπο.

Line Up:
Διαφορετικοί ρυθμοί για όλα τα γούστα, σε τρία διαφορετικά stage!

Στο Main Stage θα εμφανιστούν Live οι Tuflon σε experimental groovy noizy ρυθμούς, οι BrightSide με post punk/indie rock ήχους, οι Polkar με folk, rock, indie, country, pop και gospel στοιχεία, η Katerine Duska ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια και οι Batala Salonica με γεύση από αφρικάνικα κρουστά και βραζιλιάνικη σάμπα. Επιπλέον, το Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης θα συμμετάσχει στο Main Stage με δύο ξεχωριστές μπάντες, για να δώσει το δικό του παλμό στην διοργάνωση, ως αναπόσπαστο μουσικό κομμάτι της πόλης.

    Στο Freestyle Stage θα απολαύσουμε dj sets από τους Tsaros, Costas Argiriou, Sk Disco, C Senior & Chris X, Basement Freaks και Mix Dojo, ενώ στο Alternative Stage θα δούμε στα decks τους Walter, Mackenzie, Elias Tzikas, Tesla Noise aka 9West σε ένα Live set και για πρώτη φορά τον Βερολινέζο Emmanuel, ιδιοκτήτη της Arts Records.

Line Up – Main Stage

Tuflon: Τuflon, δε σημαίνει κάτι, μα αυτό δε σημαίνει κάτι. Οι Tuflon είναι μια  6μελής μπάντα απο τη Θεσσαλονίκη και υπάρχει από το 2007, δίνοντας αραιά live. Αν θέλουμε να την κατατάξουμε κάπου θα λέγαμε ότι ανήκει στο  experimental groovy noizy είδος. Πετάλια, λαμπάκια, μπλιμπλίκια, εφέ, φέτες,  που φιλτράρουν τους ήχους της κιθάρας, της τρομπέτας, των πλήκτρων και του θέρεμιν και τους "πετάνε" πάνω σε μια groovy drum and bass σχάρα  δημιουργώντας έτσι το ύφος της μπάντας.
Μέλη: Θανάσης Τζίνγκοβιτς, Γιώργος Αβραμίδης, Ορέστης Μπενέκας και Εύα Ντούρου, Βασίλης Μπαχαρίδης, Αλέξης Ξανθόπουλος

Brightside: Οι Brightside είναι ένα ελληνικό post punk/indie rock συγκρότημα που σχηματίστηκε το 2009 στην Θεσσαλονίκη. Βασικές επιρροές του συγκροτήματος είναι η new wave, post-punk σκηνή καθώς και η αναβίωση της, με τις indie rock μπάντες των '00s. Από την άνοιξη του 2010 οι BrightSide. έχουν μοιραστεί τη σκηνή με τους The Stranglers, White Lies, Motorama, Soviet Soviet, Get Well Soon, και με άλλες εναλλακτικές μπάντες. Το Μάιο του 2014 διακρίνονται στο διαγωνισμό Red Bull Bedroom Jam και κερδίζουν την προσθήκη τους στο lineup του Ejekt Festival (Kasabian, Editors, White Lies, Darkside, Paul Kalkbrenner). Η εμφάνισή τους σχολιάστηκε θετικά από αρκετά μουσικά περιοδικά. Επιπλέον είναι οι ιδρυτές του #if (Indie Fest), το οποίο είναι ένα φεστιβάλ για τα συγκροτήματα της ελληνικής εναλλακτικής ανεξάρτητης σκηνής. Το πρώτο τους studio album με τίτλο “It Begins With A Fall” κυκλοφόρησε από την Smash Records τον Ιούνιο του 2016.
Μέλη: Κωνσταντίνος Σκαρλάτος, Νέστορας Μπανανής, Miles Λάππας, Θάνος Καραπάντσιος, Νίκος Καλλιάνης

Polkar: Οι Polkar δημιουργήθηκαν στη Θεσσαλονίκη το καλοκαίρι του 2013 και το όνομά τους προέκυψε ύστερα από ένα ταξίδι στη Σερβία. Την ώρα που βρισκόντουσαν σε ένα υπόγειο μπαρ ακούγοντας παραδοσιακές πόλκες, ένας μεθυσμένος τύπος εισέβαλλε στο χώρο διακόπτοντας τη μουσική και ξεκινώντας μόνος του ένα τραγούδι. Αυτός, λοιπόν, ήταν ένας Polkar, που στα σλάβικα σημαίνει "μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα"! Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί folk, rock, indie, country, pop και gospel. Όλα τα είδη συνυπάρχουν αρμονικά σε αυτή τη δροσερή παρέα με άμεσες αναφορές στις παλιές Αθηναϊκές και Επτανησιακές καντάδες. Σε μία τέτοια μουσική διαδρομή γεννήθηκε και το πρώτο τους album με τίλο "'Ολα Αρχίζουν"!
Μέλη: Γιώργος Παπαγεωργίου, Γιάννης Κυρατσός, Λάζαρος Πλιάμπας, Γιώργος Αβραμίδης, Χρήστος Γκαΐλας, Μιχάλης Καρανίκος, Παναγιώτης Ανδρέογλου.

Katerine Duska: Η Katerine Duska είναι μία από τις πιο ιδιαίτερες φωνές της εγχώριας αγγλόφωνης μουσικής σκηνής! H χροιά της μας ταξιδεύει στις «μαύρες» φωνές περασμένων δεκαετιών. Μέσα από τoυς στίχους και τη μουσική της, αποκαλύπτει το μουσικό της υπόβαθρο με αφοπλιστικό τρόπο ακολουθώντας Indie-Pop, Neo-Soul και Soulful Pop μονοπάτια και παρασύροντάς μας ταυτόχρονα με τη μαγευτική σκηνική της παρουσία. Στα live της παρουσιάζει ιστορίες που μιλούν για τον έρωτα, τον δισταγμό και τις άμυνες απέναντι σε αυτόν, τον εσωτερικό διχασμό που προκαλούν στην εποχή μας τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα, τα νέα ξεκινήματα και τη νοσταλγία που προκαλούν οι σχέσεις από απόσταση, αλλά και την επιθυμία για ζωή και αξιοποίηση του κάθε λεπτού που περνάει περιγράφοντας εικόνες ενός ιδανικού, ίσως ουτοπικού μικρόκοσμου, ερμηνεύοντας τα αγαπημένα singles που την έκαναν να ξεχωρίσει, “Slow”, “One In A Million”, “Won?t Leave”, κομμάτια από τον ολοκληρωμένο album της “Embodiment” καθώς και αγαπημένες διασκευές.
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιώργος Μπουλντής, Αλέξανδρος Λιβιτσάνος και Μανώλης Γιαννίκιος

Batala Salonica: Οι Batala Salonica είναι μέλος ενός διεθνούς γκρουπ κρουστών των Batala Mundo, που αριθμεί περισσότερους από 1500 κρουστούς σε 15 χώρες. Η μουσική τους έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από βραζιλιάνικη samba. Χαρακτηριστικά των Batala Salonica είναι ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τις δυναμικές χορογραφίες και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια. Όλα αυτά δημιουργούν μια οπτικοακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν. Οι Batala Salonica γίνονται ένα με το Kapani Project και θα χαρίσουν ένα φανταστικό ηχόχρωμα στην ιστορική κεντρική αγορά της πόλης με σκοπό την ανάδειξη της κουλτούρας των ξεχωριστών γειτονιών της Θεσσαλονίκης.

Line Up - Freestyle Stage

Tsaros: Ο Δημήτρης Tσαρουχάς a.k.a. Tsaros γεννήθηκε στις 7 Απριλίου του 1982 στην Κατερίνη. H ενασχόληση του με την μουσική ξεκίνησε πριν από 16 χρόνια. Αρχικά ασχολήθηκε με την funk και στην συνέχεια εξελίχθηκε σε breaks, breakbeat και σε drum n bass. Το μουσικό στυλ που τον χαρακτηρίζει είναι το freestyle. Καλεσμένος σε μερικά από τα μεγαλύτερα bars και clubs της Ελλάδας αλλά και την Ευρώπης, ο Tsaros έχει επίσης πολλές συμμετοχές σε φεστιβάλ όπως το Reworks Festival, κ.α. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται εμφανίσεις δίπλα σε γνωστούς καλλιτέχνες όπως Noisia, The Upbeats, Billain, Telekinesis, Cooh, L33, Disphonia, Insom, Dub Phizix, Asian Dub Foundation, Pendulum, The Bug, Doctor P, Zeads Dead, Zomboy, Trollphace, Laxx, D-jahsta, Senser, Dj Krush, Dub Pistols, mc Brother Culture, Bent, Dj Vadim, Guts, Dub Pistols, Basement Freaks, Cayetano, Mungos Hi-Fi, Deekline καθώς και πολλοί άλλοι.

Costas Argiriou: Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981. Πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στη Σύρο έως το ?94. Η μεγάλη του αγάπη ήταν, από τα παιδικά του χρόνια, πάντα η μουσική. Τελείωσε το λύκειο Φιλοθέης και το 2003 τελειώνει την SAE (School of Audio Engineering). Το 2004 παίρνει Bachelor σε Recordings Arts & History of Music. Ξεκινάει να συνθέτει μουσική για video animation και ταινίες. Το 2001 κάνει την πρώτη του συνεργασία στον χώρο της μόδας φτιάχνοντας τη μουσική για το show της Λουκίας. Έκτοτε ακολουθούν άπειρες συνεργασίες με σχεδιαστές μόδας στα Fashion Week Αθήνας, Dubrovnik, Κύπρου και του Festival D?Hyeres στη Γαλλία. Συγχρόνως εργάζεται ως dj σε χώρους διασκέδασης όπως: Aspro bar, ΤΩΡΑ Κ44, Salon de Bricolage, the Dude bar, κ.ά.  Εξακολουθεί να συνθέτει μουσική. Το 2014 συνθέτει τη μουσική για το show του Άγγελου Μπράτη στο θέατρο του Armani στο Μιλάνο.

Sk Disco: Ο SK Disco κάνει το κοινό της Θεσσαλονίκης να χορεύει για περισσότερο από 20 χρόνια. Λάτρης του βινυλίου, το μέγεθος της συλλογής του εντυπωσιάζει. Πρόκειται για μια συλλογή στην οποία μπορείς να βρεις κυριολεκτικά όλα τα είδη της μουσικής και αυτός είναι ο λόγος που πάντα εκπλήσσει με τα DJ set του. Έχει εμφανιστεί δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της dance σκηνής και στα σημαντικότερα venues της Ελλάδας.

Mix Dojo: Το Mix Dojo περιγράφει μουσικά πως φαινομενικά αντίθετες δυνάμεις μπορούν να αλληλοσυμπληρώνονται και να είναι αλληλεξαρτώμενες στο μουσικό κόσμο και πως το ένα μπορεί να δημιουργήσει το άλλο χάρη στη μεταξύ τους αλληλοσύνδεση. Το Mix Dojo αναπαρίσταται μουσικά από διάφορες δυαδικότητες, όπως trip hop, hip hop, drum n bass κ.α. Στη μεταφυσική της μουσικής, οι διακρίσεις μεταξύ του καλού και του κακού, καθώς και άλλες διχοτομικές ηθικές κρίσεις, είναι αντιληπτικές και όχι πραγματικές, με αποτέλεσμα η δυαδικότητα του Mix Dojo να θεωρείται ένα αδιαίρετο σύνολο. To Mix Dojo έρχεται στο Kapani Project για ένα μοναδικό set μουσικής άσκησης του ανθρώπινου νευρικού συστήματος.

Chris X & C Senior: O Chris X είναι στα decks της Θεσσαλονίκης από το 1994, με σκοπό  του την καλή μουσική και την ενέργεια του πάρτυ. Ιδρυτής του Black  Radio Berlin, συλλέκτης βινυλίου κυρίως μαύρης μουσικής, παραγωγός ραδιοφώνου και πάντα στην αναζήτηση του τέλειου beat. Μετακομίζοντας στο Βερολίνο το 2012 εμπλούτισε τον ήχο του με περισσότεραηλεκτρονικά στοιχεία και έκανε τα σετ του ακόμα πιο απρόβλεπτα. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το 2017 και το Music and Food Project, Soulfood Thessaloniki είναι αυτό που γεμίζει τη μέρα του. Μότο του; Expect the unexpected. Ο C Senior είναι στα decks της πόλης τα τελευταία 15 χρόνια με τα σετ του να μην ασπάζονται τάσεις και μόδες, αλλά με μόνο σκοπό την ενέργεια του party. Afrobeat, funk, early house, disco και όλα αυτά μιξαρισμένα μοναδικά. Συλλέκτης βινυλίου, αλλά και λάτρης του φαγητού, όντας συνιδρυτής της ομάδος Soulfood Thessaloniki.

Basement Freaks: Ανεξάρτητα από την συνθήκη ο Basement Freaks είναι σε θέση να ροκάρει σε κάθε είδους party, με άξονα τις μουσικές του γνώσεις, την εμπειρία του ως dj και την ικανότητά του να διαβάζει το κοινό του. Η μουσική του έχει βραβευτεί από τα MixMag, i-DJ Mag και τον  νονό των Nu-Skool Breaks – Rennie Pilgrem. Στην πραγματικότητα, κάθε dj που καταπιάνεται με την funk και σέβεται τον εαυτό του περιλαμβάνει στο set του κάτι από τον Basement Freaks. Αποτελεί ένα από τα πιο δυνατά headlines των μεγαλύτερων  φεστιβάλ παγκοσμίως, όπως το Shambhala  στον Καναδά και το Nave Groove στην Βραζιλία. Τα προηγούμενα χρόνια έχει κάνει εμφανίσεις σε Ίμπιζα, Παρίσι, Μπανγκόκ, Σίδνεϋ, Βανκούβερ και όχι μόνο.

Line Up - Alternative Stage

Tesla Noise aka 9West: Οι Κωνσταντίνος Τίκης και Γιώργος Έξαρχος συνθέτουν τους 9West, που  επιμένουν να έχουν ως βάση τους την Θεσσαλονίκη. Με παραγωγές σε εταιρίες με τρομερή απήχηση όπως οι Dessous, Liebe*Detail, Nite Grooves αλλά και King Street sound και Klik records. Οι 9West έχουν καταφέρει να μεταφέρουν τον ήχο τους σε όλη την Ελλάδα, αλλά και σε αρκετές πόλεις του εξωτερικού όπως το Βερολίνο, το Παρίσι, τη Φρανκφούρτη, την πόλη του Μεξικού, τη Μόσχα και άλλες. Ο ήχος τους κυμαίνεται από house μέχρι techno, βασισμένος όμως στον αναλογικό εξοπλισμό τους δεν χάνει ποτέ την “ζεστασιά” του φυσικού ήχου. Οι ίδιοι είδαν τα τελευταία χρόνια την μουσική τους να φιγουράρει δίπλα σε ονόματα όπως οι Shlomι Aber, The Hacker, Kink, Adam Port, Daniel Stefanik, Trentemoller, Steve Bug, Radio slave, Deetron και David August, σε περισσότερες από δεκαπέντε συλλογές.

Emmanuel: Το μοναδικό στυλ παραγωγής του Εμμανουήλ έχει εμπνεύσει τους σπουδαιότερους εκπροσώπους της σύγχρονης techno and house, κερδίζοντας την πλήρη υποστήριξη και τα “μπράβο” των  Rodhad, DVS 1, Marcel Dettmann και DJ Deep, μεταξύ πολλών άλλων που υπερασπίζονται τον ήχο του. Κυκλοφορώντας δουλειές του σε συνεργασία με τις Deeply Rooted House, Will & Ink & Enemy Records καθώς και την δική του εταιρεία, ARTS RECORDS, ο Emmanuel έγινε γρήγορα τακτικός στο ευρωπαϊκό κύκλωμα της techno, με το ασυμβίβαστο ύφος του, που είναι πλέον συνώνυμο με τις παραγωγές και τις παραστάσεις του.

Walter Dj: Γεννήθηκε στα Ιωάννινα το 1975. Παίζει μουσική από τα μέσα της δεκαετίας του ?90 μέχρι και σήμερα. Συλλέγει και παίζει δίσκους βινυλίου. Τα αγαπημένα του style είναι τα tech funk και breakbeat. Έχει επιρροές από Ζωή Λάσκαρη, Μουσικόραμα, Laky cap, Berwick Street και τις κασέτες ραδιοφώνου του Σοφοκλή.

Mackenzie: Ο Λευτέρης Μπριλάκης γνωστός και ως Mackenzie είναι ο ιδιοκτήτης του δισκοπωλείου Ηabeat Records, το οποίο ίδρυσε το 2011 και βρίσκεται στην πλατεία του Ψυρρή. Το Habeat Records λειτουργεί ως μια ιδέα που βασίζεται στην αγάπη για το βινύλιο και την ηλεκτρονική μουσική, ενώ στην διαρκώς ενημερωμένη συλλογή του συγκαταλέγονται αξιόλογες παραγωγές της house αλλά και της techno σκηνής. Ως dj ο Mackenzie έχει έντονες μουσικές επιρροές από την ζωή του στο Βερολίνο ενώ ταυτόχρονα συμμετέχει ενεργά  στη διοργάνωση ξεχωριστών μουσικών events. Το 2013 προστέθηκε στην ομάδα Sleazy Beats & Dirty Vibes μαζί με τον Ζοrz και Kondaktor, που πραγματοποιούν απογευματινά parties στην Αθήνα. Είναι επίσης βασικός συντελεστής και resident dj του default, μιας ομάδας που ενώνει την ευρύτερη καλλιτεχνική κοινότητα μέσα από εκθέσεις, προβολές, παραστάσεις και μουσικά events.

Elias Tzikas: Ο Ηλίας είναι ένας Έλληνας dj και παραγωγός. Έχοντας ένα ευρύ υπόβαθρο στη Disco, Funk και House μουσική και παίζοντας σαξόφωνο για σχεδόν 20 χρόνια, έχει δημιουργήσει πολλά διαφορετικά κομμάτια, με κυκλοφορίες σε εταιρείες όπως η "Noir Music", η "Moda Black", η Supernova's “Lapsus Music” και άλλες. Εκτός από την ύπαρξη ενός καλά σεβαστού καλλιτέχνη, ο Ηλίας έχει ήδη φτιάξει τη φήμη του ως διεθνής DJ με εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα clubs και φεστιβάλ σε όλη την Ευρώπη, την Αφρική, την Ασία και την Αμερική, οπότε το μέλλον προβλέπεται λαμπρό γι? αυτόν.

Πάρε μέρος στο “Κapani MixΤape Contest” για το alternative stage!
Το Kapani Project αναδεικνύει και αναμειγνύει! Είσαι DJ και νομίζεις ότι ταιριάζεις στο Kapani Project; Πάρε μέρος στο διαγωνισμό “Kapani MixΤape Contest” και κέρδισε την ενεργή συμμετοχή σου στο line up!
Ηχογράφησε απλά ένα mix σύμφωνα με τις προδιαγραφές και στείλ? το μέχρι και την Κυριακή 30/7! Δε χρειάζεται να έχεις παίξει ποτέ και πουθενά και δεν έχει να κάνει με το τι μουσική παίζεις, αρκεί να το κάνεις με πάθος και χαρακτήρα!
 
Προδιαγραφές Mixtape
Διάρκεια: 45-60 min
Format: mp3 128kbps
Upload: WeTransfer / Dropbox
More info: info@kapaniproject.gr
 
Performances: Μια σειρά από project... ζωντανεύουν μέσα στην αγοράκαι κάνουν τη διαφορά!

Performances:
Μια σειρά από project... ζωντανεύουν μέσα στην αγορά
και κάνουν τη διαφορά!

1.    ΚΙΝΟΥΜΕ DANCE PROJECT
Κωνσταντίνος Κατσαμάκης - Στέλλα Μαστοροστέριου
Τίτλος performance: “Ουν Καπάν” – Μια performance δρόμου

Ένα παιχνίδι με το χώρο και το χρόνο. Μια κινητική μελέτη του αστικού χώρου ως τόπου συνύπαρξης και διατήρησης της μνήμης και των εμπειριών. Τι υπάρχει τώρα; Τι υπήρχε πριν; Τι θυμάται ο χώρος; Τι θυμάται το σώμα; Πώς ο αστικός χώρος καθορίζει τις κινήσεις και τις σχέσεις μεταξύ των σωμάτων; Πώς επηρεάζει αυτό που κάνουμε και αυτό που είμαστε; Πώς διαμορφώνεται η ανθρώπινη επαφή και η συλλογική εμπειρία μέσα από τη ρευστή διάδραση του σώματος με το χώρο;
1.    Ευπραξία Γεώργαρου – Γιώργος Καραμανίδης
Τίτλος performance: “x,y – cement & food”

Μια δράση που θίγει την σωματική και συναισθηματική απόσταση, που έχει πάρει ο ίδιος ο άνθρωπος από τα πάντα μέσα στην ίδια του την καθημερινότητα, επιδιώκοντας να κατέχει πράγματα και χώρους και απαιτώντας τον προσωπικό του χώρο και χρόνο... φεύγοντας όμως από την ουσία και την εγγύτητα των πραγμάτων γύρω του και φτάνοντας σε σημείο να καταστρέφει ό,τι ο ίδιος νόμιζε πως επιθυμούσε από πάντα να έχει. Είναι σαν να βλέπουμε μια μάζα ανθρώπων με όλα τα σημάδια του σύγχρονου εγωισμού και της απομόνωσης μέσα σε έναν απίστευτα συνωστισμένο χώρο, υλικό και νοητικό. Ένα τεράστιο κενό υποβόσκει στην πλήρη πυκνότητα.

2.    SVORADOV THEATRE
Τίτλος performance: “Silencio”

Πρόκειται για μια απόπειρα σωματικής έκφρασης και παραστασιακής επιτέλεσης α) των φιλοσοφικών απόψεων του Γερμανού διανοούμενου Th.Adorno, όπως αυτές εκφράζονται στο έργο του Αρνητική Διαλεκτική, ότι δηλαδή “το Άουσβιτς μπορούσε να υπάρξει μέσα σε όλη την παράδοση της φιλοσοφίας, της τέχνης και των επιστημών, εκφράζει την ιδέα ότι ο πολιτισμός και το πνεύμα δεν κατάφεραν να συγκινήσουν τους ανθρώπους”, β) των αισθητικών απόψεων του D.Lynch, όπως διατυπώνονται στην ταινία του Mullholand Drive, ότι δηλαδή “it's all an illusion, just a tape” και γ) των (αντι)θεατρικών οδηγιών του S.Beckett από το μίνιμαλ έργο του Ανάσα, ότι “η ζωή είναι μια ανάσα ανάμεσα σε δύο κλάματα... το κλάμα της γέννησης και το κλάμα του θανάτου.”

4.  Φαίδρα Χαραλαμπίδου
Τίτλος performance: “Το Μικρό Διάλειμμα”

Μια site specific performance που αντιμετωπίζει το Καπάνι σαν χώρο παιχνιδιού, βασισμένη σε πρωτότυπη μουσική του Moody Alien.

5.  Αριάδνη Πεδιωτάκη – Αδροδίτη Δάφνου
Τίτλος performance: “Μασάτε γιατί χανόμαστε”

Η δράση θα έχει ως βασικό υλικό την «τσίχλα». Σε μια προσπάθεια ανοικοδόμησης κάποιας λακκούβας του πλακόστρωτου, η λακκούβα θα περιφραχθεί και θα ξεκινήσει το γέμισμά της με τσίχλες προσεκτικά μασημένες, οι οποίες στη συνέχεια θα τοποθετηθούν στην τρύπα μέχρι εκείνη να καλυφθεί εντελώς. Η εγκατάσταση θα γίνει σχεδόν ευλαβικά, με σεβασμό στο χώρο και στο υλικό. Απ' την άλλη μεριά, λόγω του υλικού της τσίχλας, η δράση παίρνει ταυτόχρονα μια παιχνιδιάρικη τροπή. Ενδεχομένως να χρειαστεί και η βοήθεια των περαστικών για την ολοκλήρωση των εργασιών. Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι ένα χρωματιστό κομμάτι τεχνητού εδάφους - αποτελούμενο από υλικά που χάνοντας την αρχική τους πρακτική ιδιότητα, αποκτούν μια καινούρια χρηστική αξία- κατασκευασμένο από πολλά διαφορετικά χέρια και γνάθους.

6.  Κατερίνα Δρακοπούλου
Τίτλος performance: “22 stops”

Το project “22 stops” είναι μια solo Butoh, site-specific, interdisciplinary performance που αποπειράται να διερευνήσει την αλληλεπίδραση του σώματος με το αστικό τοπίο αλλά και τη ρευστότητα των ορίων μεταξύ του μέσα και του έξω, του δημόσιου και του ιδιωτικού, του Εαυτού και του Άλλου, του παρελθόντος και του παρόντος, του διαμεσολαβημένου και του «ζωντανού», του εφήμερου και του αιώνιου.   Έναυσμα του project ήταν το ταξίδι μιας site-specific, Butoh performance μακράς διάρκειας, με τίτλο “22 stops”, που δημιουργήθηκε κοντά σε 22 σταθμούς του μετρό και αποτυπώθηκε σε μια σειρά φωτογραφιών την άνοιξη του 2016. Το “22 stops” παρουσιάστηκε αρχικά τον Απρίλιο του 2016 στο In Progress Feedback Festival. Σε 12 ώρες δημιουργήθηκαν και παρουσιάστηκαν 22 αυτοσχεδιαστικές συνθέσεις χορού Butoh σε 22 σημεία κοντά σε σταθμούς του Μετρό.

7.  Χριστίνα Γεωργίου
Τίτλος performance: “Προς-ευχή”

Τοποθετώντας τον “Εαυτό” σε ένα σταυροδρόμι από επιλογές, ευθύνες, αντιδράσεις και αλληλεπιδράσεις προκύπτει η δημιουργία ενός παιχνιδιού αέναων συνειρμών, οι οποίοι τρέχουν να γεμίσουν την απουσία στο ερώτημα "Ποιος Είμαι;"
Χριστίνα Γεωργίου

Η καλλιτεχνική πορεία της Χριστίνας Γεωργίου επικεντρώνεται στην Performance Art και οι performances της χαρακτηρίζονται από επαναλαμβανόμενη συμπεριφορά, μεγάλη διάρκεια, διάδραση με το κοινό και site - specific παρεμβάσεις. Η δουλειά της είναι βασισμένη στην έρευνα και καθοδηγούμενη από την ίδια την διαδικασία, εστιάζει στις έννοιες της επανάληψης, της διαδραστικότητας, της ρευστότητας, της ευθραυστότητας, του liminality, της ενσωματοποίησης, της ροής, της μνήμης, της αντίληψης, της μεταμόρφωσης, της πνευματικότητας, της φύσης και της μεταφυσικής.Η Χριστίνα Γεωργίου είναι εικαστικός και performance artist με έδρα την Κύπρο, εκπαιδευτικός, ερευνήτρια, συγγραφέας, πολιτιστική παραγωγός και ανεξάρτητη επιμελήτρια. Είναι κάτοχος BA Fine Art από το Kingston University του Λονδίνου και MA Live Art and Performance Studies από την Ακαδημία Θεάτρου του Ελσίνκι. Έχει παρουσιάσει ευρέως τη δουλειά της μέσω ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, ζωντανών performance, projects συνεργασίας, δημόσιες ομιλίες και παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα σε διεθνείς biennale, γκαλερί, εκθεσιακούς χώρους, μουσεία, πολιτιστικά κέντρα, συμπόσια, φεστιβάλ και σε διάφορες εξωτερικές τόποθεσίες σε φυσικούς και αστικούς χώρους. Διευθύνει μαθήματα, εργαστήρια, διαλέξεις και σεμινάρια σε ποικίλα πλαίσια όπως σε ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Είναι επίσης η συγγραφέας πολλών δημοσιευμένων κειμένων στην ελληνική και αγγλική γλώσσα, τα οποία απευθύνονται για ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς. Το 2013 ίδρυσε το Cyprus International Performance Art Society (CIPAS) και το Cyprus International Performance Art Festival (CIPAF), και εργάστηκε για 4 συνεχόμενα χρόνια ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια, Επιμελήτρια, Παραγωγός και Συντονίστρια, παρουσιάζοντας επιμελητικά θέματα τα οποία εστιάζονταν στην site-specific performance. H Χριστίνα Γεωργίου είναι η εμπνεύστρια και εμψυχώτρια του Προγράμματος Ολιστικής Εκπαίδευσης SenseSelfEssence που έχει δημιουργήσει για καλλιτέχνες και όχι μόνο, ενσωματώνοντας μια σειρά πρακτικών και τεχνικών από διάφορα πεδία τα οποία έχει μελετήσει, ερευνήσει και εμπειραθεί, με σκοπό να προσφέρει μία ολιστική και μεταμορφωτική εμπειρία για τους συμμετέχοντες.

8. Σχολή Καλών Τεχνών ΑΠΘ – Τμήμα Γιώργου Τσακίρη

Μια Performance δρόμου από την Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Φαίδρα Χαραλαμπίδου

Η Φαίδρα Χαραλαμπίδου έχει παρακολουθήσει συστηματικά μαθήματα κλασσικού/σύγχρονου μπαλέτου και σύγχρονου χορού στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα και έχει λάβει μέρος σε performances, σεμινάρια και workshops. Συμμετείχε ως χορεύτρια στην παρασταση χορού "Unit Motives'', στην κινητική performance ''Discrete.Works II '' παραγωγή της ομάδας die Wolke art group, στην site specific performance ''Windowless'' παραγωγή της ομάδας Per_Dance στα πλαισια του 51ου φεστιβαλ της θεσσαλονίκης (Δημήτρια), στην site specific performance ''Co topia II'' παραγωγη της ομαδας Per_Dance, στην κινητικη performance ''Τannhauser'' στο καστρο του Μολυβου (Μυτηλίνη), στην κινητικη performance ''Smini'', στην interactive Performance ??Fake Time?, παραγωγή της ομάδας MOP και σε μια σειρά από Performances σε διάφορα μνημεία και μουσεία της πόλης.

Svoradov Theatre

Η ομάδα Svoradov Theatre δραστηριοποιείται από το 2014 στο χώρο των παραστατικών τεχνών, ενώ ασχολείται και με την ποίηση, την μουσική και τα εικαστικά σε θεωρητικό αλλά και εφαρμοσμένο επίπεδο. Πυρήνας των Svoradov Theatre είναι ο Τριαντάφυλλος Μποσταντζής, σκηνοθέτης και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος Θεάτρου ΑΠΘ, και η Ιωάννα Λιούτσια, ηθοποιός και συγγραφέας. Γύρω τους συγκεντρώνονται αναλόγως των εγχειρημάτων καλλιτέχνες και επιστήμονες από διάφορους τομείς. Οι παραστάσεις του Svoradov Theatre είναι οι εξής: Silencio, Τραχίνιες Σοφοκλή, Θρυμματισμένη Ανάμνηση, Τη Μοναξιά και τους Ανθρώπους να φοβάσαι, ΑΝΑΣΑ/ΜΠΕΚΕΤ, Θα σε κάνω DADA, Το Άπειρο και το Μηδέν (πρωτότυπη μελοποιημένη ποίηση Κ.Καρυωτάκη)

Ευπραξία Γεώργαρου και Γιώργος Καραμανίδης
Η Ευπραξία Γεώργαρου γεννήθηκε το 1994 στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης. Από μικρή ηλικία ήρθε σε επαφή με τα εικαστικά. Από το 2004 ως το 2010 παρακολούθησε μαθήματα εικαστικών στο εργαστήρι ζωγραφικής Atelier Amelie. Από το 2010 έως και το 2011 παρακολούθησε μαθήματα σχεδίου στο εργαστήρι ?Ράνια‐Ρένα?. Το 2011 έδωσε εξετάσεις στη σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας (Τμήμα Εικαστικών Και Εφαρμοσμένων Τεχνών), οπού και έγινε δεκτή ως υποψηφία με ιδιαίτερη καλλιτεχνική προδιάθεση. Το 2012 ξεκίνησε τις σπουδές της. Το 2013 έγινε μέλος των ΕΝ‐ΦΛΩ. Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές στης στο 5ο ακαδημαϊκό έτος στη σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας όπου ασχολείται με την πολυαισθητηριακή αντίληψη στην τέχνη με προβληματισμούς πάνω στην αναγκαιότητα της τέχνης για μια πιο ολιστική προσέγγιση μέσω όλων των αισθήσεων ως αφορμή για ενατένιση. Η μελέτη της περιλαμβάνει χαρακτική, ζωγραφική και Performance. Έχει πολλές συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις, δράσεις, διαλέξεις-performances, εγκαταστάσεις, workshops και φεστιβάλ, με καλλιτεχνικό και φιλανθρωπικό περιεχόμενο.

O Γιώργος Καραμανίδης γεννήθηκε το 1993 στη Θεσσαλονίκη. Το 2011 έγινε δεκτός στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας από όπου και αποφοίτησε το 2016. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και δράσεις μεταξύ των οποίων το ?2nd Art & Expresion Influence Festival? με το project Τρανζίστορ, το 7ο Φεστιβάλ Αφήγησης και Τεχνών του Λόγου - ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, το 1ο φεστιβάλ performance PERφORM:1 στη Φλώρινα, το “Sky piece for J.C.?? μετά από εκπαίδευση του επιμελητή της Yoko Ono, John Hendricks, στα πλαίσια της τελετής έναρξης του φεστιβάλ των Δημητρίων Θεσσαλονίκης και το “cut piece?? πάλι στα πλαίσια του φεστιβάλ των Δημητρίων Θεσσαλονίκης

Κατερίνα Δρακοπούλου

Η Κατερίνα Δρακοπούλου είναι ηθοποιός/performer, χορεύτρια Butoh, και εκπαιδεύτρια σωματικού θεάτρου και παραστατικών τεχνών. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές της (MA in Ensemble Physical Theatre, University of Huddersfield; MA in Performance, Goldsmiths College; BA in Drama and Theatre Studies, University of Kent) δίδαξε ως λέκτορας στο Πανεπιστήμιο του Leeds και στο Manchester Metropolitan University. Από το 2010 οργανώνει και διδάσκει μαθήματα και σεμινάρια επικεντρώνοντας στις ψυχοσωματικές διαδικασίες στην κατάρτιση του ηθοποιού. Έχει συμμετάσχει σε παραστάσεις στην Ελλάδα, Αγγλία, Ιαπωνία και Αμερική και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς καλλιτέχνες Butoh, όπως τον Tetsuro Fukuhara, τον Valentin Tszin, τον Katsura Kan και την ομάδα Torifune Butoh-Sha. Το “22 stops” παρουσιάστηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο του 2016 και έκτοτε έχει παρουσιαστεί σε διάφορα φεστιβάλ.

Αριάδνη Πεδιωτάκη και Αφροδίτη Δάφνου
Η Αριάδνη Πεδιωτάκη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1992. Από το 2010 ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και μαθήματα στο φωτογραφικό κέντρο Stereosis και με τoν φωτογράφο Δημήτρη Τριανταφύλλου. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 φοιτεί στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας όπου ασχολείται κυρίως με την χαρακτική με καθηγήτρια τη Δήμητρα Σιατερλή και την με performance με καθηγήτρια την Αγγελική Αυγητίδου. Έχει λάβει μέρος σε Workshop με τον φωτογράφο του πρακτορείου MAGNUM Jacob Aue Sobol και έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις και δρώμενα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως η έκθεση HOME-Greek Photography Exhibition (Delmar Gallery, Σίδνευ), το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων (Athens Print Fest) και το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης και Τεχνών "Γυναικεία Κραυγή" (Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Θεσσαλονίκη) εκτελώντας performance.

Η Αφροδίτη Δάφνου γεννήθηκε(1987) και μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Ενδυματολογίας του Ι.Ι.Ε.Κ. Δέλτα και το 2014 εισήχθει στη Σχολή Καλών Τεχνών Φλώρινας, στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Σήμερα είναι σπουδάστρια στο 3ο έτος, με διδάσκοντες τους Χάρη Κοντοσφύρη, Θωμά Ζωγράφο (υπεύθυνοι εργαστηρίου) και Αγγελική Αυγητίδου(performance). Στο παρελθόν, εργάστηκε ως διακοσμήτρια βιτρινών, ενώ από το 2014 μέχρι σήμερα έχει πάρει μέρος με ζωγραφικά έργα και performance σε ομαδικές εκθέσεις στα πλαίσια της εξωστρέφειας του 3ου εργαστηρίου του ΤΕΕΤ. Το Μάρτιο του 2017 συμμετείχε με live performance στα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας και video art «το φύλο μου, ο εαυτός μου» στην gallery Toss στη Θεσσαλονίκη. Στη δουλειά της διερευνά τη σχέση του σώματος με το χώρο.

Kωνσταντίνος Κατσαμάκης και Στέλλα Μαστοροστερίου
Ο Κωνσταντίνος Κατσαμάκης σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Θεσσαλονίκης και απέκτησε πτυχίο καθηγητή χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Από το 2006 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε ενήλικες και κινησιολογία σε ηθοποιούς. Ως χορευτής έχει συνεργαστεί με τις ομάδες χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ, xsoma, L Reducta, χοροθέατρο του ΚΘΒΕ, Πέρσας Σταματοπούλου, τεχνηέντως, Σύλβιας Κατσαρού, ballet tan, inertia dancetheater κ.ά. καθώς και τους εικαστικούς Lilibeth Cuenca, Χριστόδουλο Παναγιώτου, Ράνια Μπέλλου στη δημιουργία videodance και live performances. Έχει χορέψει, χορογραφήσει και επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικά έργα σε παραγωγές του ΚΘΒΕ, της πειραματικής σκηνής της Τέχνης, του θεατρικού οργανισμού ΑΚΡΟΠΟΛ και της θεατρικής ομάδας Παπαλάνγκι, με σκηνοθέτες όπως οι Έρση Βασιλικιώτη, Σωτήρης Χατζάκης, Τάσος Αγγελόπουλος, Νικόλας Ράπτης, Έφη Γούση κ.ά. Τα τελευταία έξι χρόνια, δουλεύει επίσης σε συνεργασία με ψυχοθεραπευτές Gestalt σε σεμινάρια ψυχοθεραπείας και κίνησης.

Η Στέλλα Μαστοροστέριου σπούδασε χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού Ραλλού Μάνου (Αθήνα) και στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού του Δήμου Σταυρούπολης (Θεσσαλονίκη) και απέκτησε Δίπλωμα Καθηγήτριας Χορού από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι επίσης απόφοιτη του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ και του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών "Πολιτική Επιστήμη και Κοινωνιολογία" του ΕΚΠΑ, όπου φοίτησε με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση και υποτροφία επίδοσης από το ΜΠΣ. Έχει σπουδάσει επίσης, πιάνο και θεωρία μουσικής και αρμονίας στο Δημοτικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, με δάσκαλο τον Γιώργο Κυράτσο. Στα πλαίσια των σπουδών της, έχει παρουσιάσει δύο ερευνητικές εργασίες σε σχέση με το χορό. Το 2012 συνδημιούργησε στη Θεσσαλονίκη το studio χορού ΚΙΝΟΥΜΕ, όπου και εργάζεται.

Το “Kapani Project” μας πάει και cinema: Μια βόλτα από τον σουρεαλισμό... ως τον ντανταϊσμό παρέα με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης!
    Με χαρακτηριστικό του την μεταμεσονύκτια έναρξη και με ροή 24ωρη, το “2o Kapani Project” μας περιμένει με μεταμεσονύκτιες προβολές σε μικρά καταστήματα της αγοράς, που παραμένουν κλειστά, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Είναι η δεύτερη φορά που το ΦΚΘ συναντά το Καπάνι σε συνεργασία με το “Kapani Project”, με στόχο την συνύπαρξη όλων των τεχνών σε ένα τόσο σπουδαίο σημείο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά και αρχιτεκτονικά. Εδώ, Tο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης θα προβάλλει επιλεγμένες avant-garde μικρού μήκους ταινίες, οι οποίες επιχειρούν πρωτοποριακές ζεύξεις των σημαντικότερων κινημάτων του 20ου αιώνα, από τον σουρεαλισμό και τον ντανταϊσμό μέχρι την σύγχρονη πρωτοπορία των video art και τις κινηματογραφικές εγκαταστάσεις.

Info για το “Kapani Project”
    Το “Kapani Project” είναι η αρχή ενός πολύ ωραίου ταξιδιού γεύσεων και αρωμάτων σε συνδυασμό με τις τέχνες.  Είναι μια βόλτα στην ιστορική κεντρική αγορά της πόλης, το “Καπάνι”, η οποία ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2016. Εδώ οι άνθρωποι της αγοράς γίνονται ένα με τους ανθρώπους των εικαστικών τεχνών και της μουσικής. Εδώ η εθελοντική ομάδα του “Kapani Project” σας υποδέχεται για μια αξέχαστη εμπειρία με άξονες τον πολιτισμό, την  κοινωνική επαφή, την γνωριμία με τις πιο ξεχωριστές γωνιές και την κουλτούρα της Θεσσαλονίκης.
Το “Kapani Project” αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και κάθε Οκτώβριο θα μας θυμίζει... πως το αστικό περιβάλλον περιλαμβάνει αυθεντικές γειτονιές, που αξίζει να ζωντανεύουν!

2ο Kapani Project
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου
στην Κεντρική Αγορά Καπάνι
Από τις 00.01 έως τις 23.59
με είσοδο ελεύθερη
Line Up / Performances / Movies
Παρουσιάζει για μια ακόμη χρονιά ο Κωστής Ζαφειράκης

Το Kapani Project πραγματοποιείται με την υποστήριξη  του Συλλόγου Ιστορικού Κέντρου και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ενώ αποτελεί μέρος των παράλληλων δράσεων στα φετινά “Δημήτρια”, του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Video από την περσινή διοργάνωση:



cityportal

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στη Γένοβα

Εθνικό πένθος στην Ιταλία για την τραγωδία στη Γένοβα

01:23 16/8/2018

ο πρωθυπουργός Κόντε

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

Εορταστικές εκδηλώσεις στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο

01:11 16/8/2018

μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη

Συνελήφθη 80χρονος για τη δολοφονία της γυναίκας του

Συνελήφθη 80χρονος για τη δολοφονία της γυναίκας του

01:06 16/8/2018

στο Βόλο

Οι ενέργειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Οι ενέργειες που οδήγησαν στην απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

01:02 16/8/2018

βιντεο

Πατέρας σκότωσε τον γιο του μπροστά στη μητέρα του

Πατέρας σκότωσε τον γιο του μπροστά στη μητέρα του

00:58 16/8/2018

Αιγάλεω

Τώρα - Δείτε ζωντανά την άφιξη των Στρατιωτικών στην Ελλάδα

Τώρα - Δείτε ζωντανά την άφιξη των Στρατιωτικών στην Ελλάδα

03:28 15/8/2018

ζωντανή μετάδοση

«Επιτέλους ελεύθεροι, στον δρόμο για την πατρίδα» οι Έλληνες στρατιωτικοί

«Επιτέλους ελεύθεροι, στον δρόμο για την πατρίδα» οι Έλληνες στρατιωτικοί

02:46 15/8/2018

φτανουν Θεσσαλονίκη

Νέα μέθοδος Ελληνοκύπριου ερευνητή για τη διάγνωση σπάνιου καρκίνου

Νέα μέθοδος Ελληνοκύπριου ερευνητή για τη διάγνωση σπάνιου καρκίνου

02:14 15/8/2018

Βρετανία

Τοποθετήθηκαν πασαλάκια σε δρόμους της Θεσσαλονίκης

Τοποθετήθηκαν πασαλάκια σε δρόμους της Θεσσαλονίκης

02:10 15/8/2018

από τον δήμο

Κολπική Μαρμαρυγή, η «σιωπηλή νόσος» με σοβαρές συνέπειες

Κολπική Μαρμαρυγή, η «σιωπηλή νόσος» με σοβαρές συνέπειες

02:01 15/8/2018

ένας τύπος αρρυθμίας

Κλασικά Έπιπλα