Θεσσαλονίκη: Το τηγανέλαιο θα γίνεται ενέργεια σε σχολεία!

18/10/2018 13:37    στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου
Προγραμματική σύμβαση για την έναρξη υλοποίησης προγράμματος συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων στο Δήμο Κορδελιού Ευόσμου με τίτλο “ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ’’, υπεγράφη σήμερα μεταξύ του Δημάρχου κ. Πέτρου Σούλα και εκπροσώπων της Συνεταιριστικής Επιχείρησης Κοινωνικού Οφέλους “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.’’.

“Στόχος μας είναι μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας – ιδιαίτερα δε τη νέα γενιά αυτού του τόπου – ώστε να συμμετάσχουν όλοι στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής” τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας, προσθέτοντας πως η εκμετάλλευση των μεταχειρισμένων οικιακών λαδιών έχει τεράστια οφέλη για τη μείωση των τοξικών αποβλήτων που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα, αποτελώντας μια βιώσιμη ενεργειακή πηγή καυσίμων εφάμιλλη του πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι 6 χρόνια και σύμφωνα με τον Πρόεδρο της “IONIAN RECYCLE HELLAS Κοιν.Σ.Επ.’’ κ. Διονύση Κορσιάνο τις επόμενες ημέρες ξεκινά η σταδιακή τοποθέτηση 300 κάδων συλλογής και ανακύκλωσης τηγανέλαιων σε σχολεία, δημοτικά κτίρια και κοινόχρηστους χώρους, προκειμένου οι πολίτες να εναποθέτουν τα δικά τους δοχεία με το τηγανέλαιο. Στη συνέχεια, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το λάδι θα συλλέγεται και θα μεταφέρεται προς ανακύκλωση, με σκοπό τη μετατροπή του σε βιοκαύσιμο.

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Βασίλη Τσακαλίδη τα βιοκαύσιμα που θα προκύπτουν από τα συλλεγόμενα και επεξεργασμένα τηγανέλαια, θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη αναγκών όλων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.


seleo

Επόμενο Προηγούμενο
 

Άφησε πίσω τα παλιά: Η νέα ζωή και το νέο επάγγελμα της Στέλλας Μπεζαντάκου

Άφησε πίσω τα παλιά: Η νέα ζωή και το νέο επάγγελμα της Στέλλας Μπεζαντάκου

19:13 22/4/2023

Ολική στροφή στην καριέρα της και τη ζωή της.

Ανάδρομος Ερμής από αύριο: Tα 3 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο και δεν θα περάσουν καθόλου καλά

Ανάδρομος Ερμής από αύριο: Tα 3 ζώδια που επηρεάζονται περισσότερο και δεν θα περάσουν καθόλου καλά

17:32 22/4/2023

Ο πρώτος Ανάδρομος Ερμής για το 2023.

Η FRESKON έρχεται στη ΔΕΘ στις 23 - 25 Απριλίου

Η FRESKON έρχεται στη ΔΕΘ στις 23 - 25 Απριλίου

06:00 22/4/2023

Οι 217 εκθέτες συνολικά από 12 χώρες θα καλύψουν τα 12.500 τ.μ. της FRESKON

Πατάτες στο χέρι, γύρος-όνειρο: Το σουβλατζίδικο με τις αυθεντικές γεύσεις που θα λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά (Pics)

Πατάτες στο χέρι, γύρος-όνειρο: Το σουβλατζίδικο με τις αυθεντικές γεύσεις που θα λατρέψεις απ’ την πρώτη μπουκιά (Pics)

19:14 21/4/2023

Εκεί που η παραδοσιακή γαστρονομία συναντά την αλητεία του street food

Έβαλε τα γυαλιά και στον Μαθιό: Αυτή είναι η εντυπωσιακή γιατρός σύντροφος του «Μανόλη» του «Σασμού» (Pics)

Έβαλε τα γυαλιά και στον Μαθιό: Αυτή είναι η εντυπωσιακή γιατρός σύντροφος του «Μανόλη» του «Σασμού» (Pics)

19:14 21/4/2023

Αχώριστοι μετά από δέκα χρόνια.

Καλαμαριά: Ανοίγει τις πύλες της η 35η Ανθοκομική έκθεση

Καλαμαριά: Ανοίγει τις πύλες της η 35η Ανθοκομική έκθεση

17:17 21/4/2023

Από τις 26 Απριλίου έως τις 7 Μαΐου η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμαριάς

Τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά την Κυριακή του Θωμά

Τσουγκρίζουμε κόκκινα αυγά την Κυριακή του Θωμά

15:47 21/4/2023

Ένα έθιμο που καθιερώθηκε το 1946 από τους Καλαμαριώτες

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

Εφημερεύοντα Φαρμακεία στην Καλαμαριά

13:06 21/4/2023

Παρασκευή 21/4, Σάββατο 22/4 και Κυριακή 23/4

Δεν ξεκολλάνε με τίποτα: Τα 3 ζώδια που μένουν πάντα κολλημένα με τις πρώην

Δεν ξεκολλάνε με τίποτα: Τα 3 ζώδια που μένουν πάντα κολλημένα με τις πρώην

13:04 21/4/2023

Νόστιμη, οικονομική, με θεόρατες μερίδες: Η ταβέρνα με το φαγητό που θυμίζει άλλη εποχή σερβίρει αριστούργημα (Pics)

Νόστιμη, οικονομική, με θεόρατες μερίδες: Η ταβέρνα με το φαγητό που θυμίζει άλλη εποχή σερβίρει αριστούργημα (Pics)

22:45 20/4/2023

Κάθε επίσκεψη και μια αξέχαστη εμπειρία

Κλασικά Έπιπλα