Ζάεφ: Πιθανότητα να διδάσκεται η "μακεδονική γλώσσα" στην Ελλάδα!

4/12/2018 02:00     ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ
Νέο κεφάλαιο αντιπαράθεσης άνοιξε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ απευθυνόμενος στην αντιπολίτευσή του, όταν ανέφερε πως με τη συμφωνία των Πρεσπών υπάρχει πλέον η πιθανότητα η «μακεδονική γλώσσα» να διδάσκεται στην Ελλάδα.

Οι παραπάνω δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου στη βουλή της ΠΓΔΜ στο πλαίσιο της προσπάθειας του Ζόραν Ζάεφ να διασφαλίσει την ψήφο της εθνικιστικής αξιωματικής αντιπολίτευσης όσον αφορά στην κρίσιμη ψηφοφορία για τις συνταγματικές αλλαγές, για την οποία απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία των 2/3 των βουλευτών. 

Συγκεκριμένα, σε ακόμη μία έκκλησή του προς την αντιπολίτευση να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός επεσήμανε πως ειδικά για τους «Μακεδόνες» του Αιγαίου δεν έχει γίνει σχεδόν τίποτε τα τελευταία 27 χρόνια -από την ανεξαρτησία της «Μακεδονίας»- και ότι με τη συμφωνία υπάρχει η πιθανότητα η «μακεδονική γλώσσα» να διδάσκεται στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει και το echedoros-a.gr, οι δηλώσεις Ζάεφ έγιναν στη Βουλή στην προσπάθεια του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ να αντικρούσει τα όσα του καταλογίζει το αντιπολιτευόμενο VMRO-DPMNE, ότι με την αλλαγή της συνταγματικής ονομασίας της χώρας «δημιουργείται ένα νέο κράτος και μια νέα ταυτότητα για τους πολίτες και χάνεται η επαφή με τους ''Μακεδόνες'' στις γειτονικές χώρες».

Ειδικότερα, τόνισε πως «η χώρα παραμένει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η “Μακεδονία” θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών», ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργούνται προϋποθέσεις ακόμη και για πιθανή διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στη βόρεια Ελλάδα. 

Σύμφωνα με τους Σκοπιανούς, «Μακεδονία του Αιγαίου» αποκαλείται η ελληνική Μακεδονία, η οποία το 1913 «κατακτήθηκε» από την Ελλάδα, που στη συνέχεια εφάρμοσε πολιτικές «εθνοκάθαρσης» κατά των «Μακεδόνων» που είτε «εκδιώχθηκαν» στα Σκόπια είτε αφομοιώθηκαν στη συνέχεια.



zougla
Επόμενο Προηγούμενο
 

Κλασικά Έπιπλα