Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τα παιδιά που νοσηλεύονται μετά τις πυρκαγιές

Αισιόδοξα τα μηνύματα για τα παιδιά που νοσηλεύονται μετά τις πυρκαγιές

10:39 26/7/2018

αναμένεται να πάρουν εξιτήριο

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη νέα Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από σήμερα στη νέα Ε.Ο. Θεσσαλονίκης-Αθηνών

09:20 26/7/2018

Αστυνομική Διεύθυνση

Αυτός είναι ο λογαριασμός για τη στήριξη των πυρόπληκτων που άνοιξε η κυβέρνηση

Αυτός είναι ο λογαριασμός για τη στήριξη των πυρόπληκτων που άνοιξε η κυβέρνηση

08:52 26/7/2018

Τράπεζα της Ελλάδος

Σοκ: 30 έφηβοι την ώρα μολύνονται με AIDS!

Σοκ: 30 έφηβοι την ώρα μολύνονται με AIDS!

08:39 26/7/2018

ραγδαία εξάπλωση του ιού

Μια τεράστια λίμνη νερού σε υγρή μορφή ανακαλύφθηκε στον Άρη

Μια τεράστια λίμνη νερού σε υγρή μορφή ανακαλύφθηκε στον Άρη

08:31 26/7/2018

κάτω από στρώμα πάγου

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Όλα τα μέτρα για τους πυρόπληκτους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

08:12 26/7/2018

Επίδομα 5.000 έως 8.000 ευρώ

Δύο νεκροί από πνιγμούς σε παραλίες της Χαλκιδικής

Δύο νεκροί από πνιγμούς σε παραλίες της Χαλκιδικής

08:03 26/7/2018

Λιμενικό

Το dna θα αποκαλύψει την ταυτότητα των θυμάτων

Το dna θα αποκαλύψει την ταυτότητα των θυμάτων

07:59 26/7/2018

Φωτιά στο Μάτι

Άγρια κόντρα κυβέρνησης με τον ΣΚΑΙ - Εμπάργκο ΣΥΡΙΖΑ

Άγρια κόντρα κυβέρνησης με τον ΣΚΑΙ - Εμπάργκο ΣΥΡΙΖΑ

07:57 26/7/2018

«Πόλεμος» ανακοινώσεων

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Πέμπτη

07:37 26/7/2018

26 Ιουλίου

Κλασικά Έπιπλα