Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

Εορτή του Αγίου Παντελεήμονος

06:51 27/7/2018

27 Ιουλίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

06:41 27/7/2018

27 Ιουλίου

Η διοίκηση του

Η διοίκηση του "Ιπποκράτειου" ευχαριστεί τους εθελοντές αιμοδότες

16:09 26/7/2018

βαθύτατη θλίψη

Δύο ακόμη κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

Δύο ακόμη κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στην Κεντρική Μακεδονία

16:07 26/7/2018

αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας

Παγκόσμια διάκριση για τη φοιτητική ομάδα που

Παγκόσμια διάκριση για τη φοιτητική ομάδα που "μετέφρασε" το κλάμα του μωρού

16:06 26/7/2018

του ΑΠΘ

Σύγκρουση τριών Ι.Χ. και πέντε ελαφρά τραυματίες στη Χαλκιδική

Σύγκρουση τριών Ι.Χ. και πέντε ελαφρά τραυματίες στη Χαλκιδική

16:00 26/7/2018

Προβλήματα στη κυκλοφοριά

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

Σύλληψη για παιδική πορνογραφία μέσω διαδικτύου

15:58 26/7/2018

Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Καλαμαριά - Αγρυπνία για τα θύματα της πυρκαγιάς

Καλαμαριά - Αγρυπνία για τα θύματα της πυρκαγιάς

15:25 26/7/2018

Ιερά Μητρόπολη

Βούλιαξαν δεκάδες Ι.Χ στο Μαρούσι - Σφοδρή κακοκαιρία

Βούλιαξαν δεκάδες Ι.Χ στο Μαρούσι - Σφοδρή κακοκαιρία

15:12 26/7/2018

εικονες

ΕΚΤΑΚΤΟ: 84 οι νεκροί βρέθηκε άλλος ένας νεκρός σε οικόπεδο

ΕΚΤΑΚΤΟ: 84 οι νεκροί βρέθηκε άλλος ένας νεκρός σε οικόπεδο

14:49 26/7/2018

στο Μάτι

Κλασικά Έπιπλα