Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ζητούνται εθελοντές όλων των ειδικοτήτων για τους πληγέντες

Ζητούνται εθελοντές όλων των ειδικοτήτων για τους πληγέντες

15:26 25/7/2018

ΚΕΕΛΠΝΟ

Google - Εργαλεία ανεύρεσης αγνοουμένων και εντοπισμού πυρκαγιών

Google - Εργαλεία ανεύρεσης αγνοουμένων και εντοπισμού πυρκαγιών

15:11 25/7/2018

SOS Alert

Έκτακτο δελτίο: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

15:02 25/7/2018

Μετεωρολογικη Υπηρεσία

Αγνοούνται οι 9χρονες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου

Αγνοούνται οι 9χρονες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου

14:46 25/7/2018

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Κλάπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμαριά - Μπορείς να βοηθήσεις;

Κλάπηκε αυτοκίνητο στην Καλαμαριά - Μπορείς να βοηθήσεις;

13:41 25/7/2018

Αρετσού

Διαγραφή χρεών, παύση πλειστηριασμών και μέτρα από τις τράπεζες για τους πυρόπληκτους

Διαγραφή χρεών, παύση πλειστηριασμών και μέτρα από τις τράπεζες για τους πυρόπληκτους

12:31 25/7/2018

Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Τους 81 έφτασαν οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά

Τους 81 έφτασαν οι νεκροί από τη μεγάλη πυρκαγιά

11:58 25/7/2018

Ανατολική Αττική

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας αγνοούμενος ορειβάτης στον 'Ολυμπο

Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας αγνοούμενος ορειβάτης στον 'Ολυμπο

11:53 25/7/2018

σώος ο άλλος

Έκλεβαν κινητά – χρήματα από λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής

Έκλεβαν κινητά – χρήματα από λουόμενους σε παραλίες της Χαλκιδικής

11:51 25/7/2018

εξιχνιάστηκαν 9 κλοπές

Τα οριστικά αποτελέσματα για κοινωνικό τουρισμό

Τα οριστικά αποτελέσματα για κοινωνικό τουρισμό

10:13 25/7/2018

ΟΑΕΔ

Κλασικά Έπιπλα