Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Έκτακτο υπουργικό για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

Έκτακτο υπουργικό για τις φονικές πυρκαγιές της Αττικής

14:50 27/7/2018

συγκαλεί ο πρωθυπουργός

Στους 87 οι νεκροί από τις φωτιές. Κατέληξε 62χρονος διασωληνωμένος

Στους 87 οι νεκροί από τις φωτιές. Κατέληξε 62χρονος διασωληνωμένος

14:36 27/7/2018

Ιατροδικαστική Υπηρεσία

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην ανατ. Θεσσαλονίκη

Παραμένουν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στην ανατ. Θεσσαλονίκη

11:46 27/7/2018

ΔΕΔΔΗΕ

Yπ. Εργασίας: Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

Yπ. Εργασίας: Πρόσθετα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους

11:24 27/7/2018

έκτακτο βοήθημα

Μετρό - Η πρόοδος στην Καλαμαριά - Τι γίνεται στη βασική γραμμή;

Μετρό - Η πρόοδος στην Καλαμαριά - Τι γίνεται στη βασική γραμμή;

11:15 27/7/2018

Αττικό Μετρό

Απόψε το ματωμένο φεγγάρι

Απόψε το ματωμένο φεγγάρι

10:16 27/7/2018

η μεγαλύτερη έκλειψη σελήνης

Σήμερα η καταβολή ΚΕΑ και η πληρωμή των συντάξεων του Αυγούστου

Σήμερα η καταβολή ΚΕΑ και η πληρωμή των συντάξεων του Αυγούστου

10:05 27/7/2018

Κοινωνικό Εισόδημα

Χαλκιδική: Καμία δίοδος στη θάλασσα για 1000 μέτρα - ''Ιδιωτικές παραλίες''!

Χαλκιδική: Καμία δίοδος στη θάλασσα για 1000 μέτρα - ''Ιδιωτικές παραλίες''!

09:58 27/7/2018

Πολύχρονο και Χανιώτη

Δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς των πυρόπληκτων περιοχών

Δεκτά όλα τα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς των πυρόπληκτων περιοχών

09:34 27/7/2018

ΕΕΤΑΑ

Δήμος Καλαμαριάς - Μέχρι 1 Αυγούστου η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

Δήμος Καλαμαριάς - Μέχρι 1 Αυγούστου η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας

09:26 27/7/2018

για τους πυρόπληκτους

Κλασικά Έπιπλα