Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Επιστροφή αναδρομικών σε 200.000 συνταξιούχους στις 2 Αυγούστου

Επιστροφή αναδρομικών σε 200.000 συνταξιούχους στις 2 Αυγούστου

02:48 20/7/2018

υπουργός Εργασίας

Τους

Τους "τσάκωσαν" με περισσότερα από 20.000 πακέτα λαθραία τσιγάρα (ΦΩΤΟ)

02:45 20/7/2018

στον Άγιο Βασίλειο

Σε ποια ηλικία η γυναίκα έχει τους καλύτερους οργασμούς;

Σε ποια ηλικία η γυναίκα έχει τους καλύτερους οργασμούς;

02:43 20/7/2018

επιστημονική μελέτη

Επεισοδιακή καταδίωξη από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη

Επεισοδιακή καταδίωξη από Χαλκιδική προς Θεσσαλονίκη

02:40 20/7/2018

άφαντος ο οδηγός

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Απέρριψε το αίτημα επαναπρόσληψης Συμβασιούχων

Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης: Απέρριψε το αίτημα επαναπρόσληψης Συμβασιούχων

02:34 20/7/2018

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλία

Εορτή του Αγίου Προφήτου Ηλία

01:20 20/7/2018

20 Ιουλίου

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

Ο καιρός στην Καλαμαριά σήμερα Παρασκευή

01:17 20/7/2018

20 Ιουλίου

Εταιρείες ρούχων πολυτελείας καίνε τα αποθέματά τους για να μην καταλήξουν στους φτωχούς

Εταιρείες ρούχων πολυτελείας καίνε τα αποθέματά τους για να μην καταλήξουν στους φτωχούς

01:14 20/7/2018

τι λένε οι ίδιοι

Καλαμαριά - Βρέθηκε η ηλικιωμένη που είχε χαθεί

Καλαμαριά - Βρέθηκε η ηλικιωμένη που είχε χαθεί

00:53 20/7/2018

είναι ασφαλής

Ομόφωνη απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς Οικονομίδη

Ομόφωνη απαλλαγή του πρώην δημάρχου Καλαμαριάς Οικονομίδη

17:31 19/7/2018

Εφετείο Κακουργημάτων

Κλασικά Έπιπλα