Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Πεντέλη - Κάηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

19:32 23/7/2018

Εκκενώνεται ο Νέος Βουτζάς

Άγρια δολοφονία 65χρονου επιχειρηματία στην Αντίπαρο

Άγρια δολοφονία 65χρονου επιχειρηματία στην Αντίπαρο

19:27 23/7/2018

Σε εξέλιξη οι έρευνες

Σε πύρινο κλοιό η Κινέτα – Εικόνες αποκάλυψης - Στις φλόγες σπίτια

Σε πύρινο κλοιό η Κινέτα – Εικόνες αποκάλυψης - Στις φλόγες σπίτια

19:18 23/7/2018

video

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και συνθετικά ναρκωτικά

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη και συνθετικά ναρκωτικά

19:14 23/7/2018

Σε Αθήνα και Μύκονο

Γιορτή σαρδέλας στην Καλαμαριά

Γιορτή σαρδέλας στην Καλαμαριά

19:05 23/7/2018

«Ούλoφ Πάλμε»

Ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης - Στο πλάνο και η Καλαμαριά

Ενοποίηση του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης - Στο πλάνο και η Καλαμαριά

13:23 23/7/2018

Εγκρίθηκε..

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

Έκτακτη διακοπή νερού στην Καλαμαριά

12:58 23/7/2018

ΕΥΑΘ

Προσοχή - Νέα διαδικτυακή απάτη - Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

Προσοχή - Νέα διαδικτυακή απάτη - Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος

12:52 23/7/2018

Ελληνική Αστυνομία

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνονται οι σήραγγες της Καλαμαριάς

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ολοκληρώνονται οι σήραγγες της Καλαμαριάς

12:22 23/7/2018

πρόεδρος της Αττικό

Η ακτινοβολία των κινητών «πλήττει» τη μνήμη των εφήβων

Η ακτινοβολία των κινητών «πλήττει» τη μνήμη των εφήβων

12:11 23/7/2018

νέα μελέτη

Κλασικά Έπιπλα