Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ημέρα Χωρίς Σουτιέν σήμερα - Τι ακριβώς “γιορτάζουμε”

Ημέρα Χωρίς Σουτιέν σήμερα - Τι ακριβώς “γιορτάζουμε”

09:57 13/10/2018

no bra day

«Παγώνουν» τα διόδια Ωραιοκάστρου λόγω πολιτικού κόστους!

«Παγώνουν» τα διόδια Ωραιοκάστρου λόγω πολιτικού κόστους!

09:19 13/10/2018

εξωτερική περιφερειακή

Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

Δύο αστυνομικοί σε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών

09:03 13/10/2018

επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε εξέλιξη

Καλαμαριά: Η ΡΕΚΚ καταδικάζει τους δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν

Καλαμαριά: Η ΡΕΚΚ καταδικάζει τους δημοτικούς συμβούλους που αποχώρησαν

08:50 13/10/2018

Ανακοίνωση

Δημιούργησαν ποντίκια με δύο μητέρες!

Δημιούργησαν ποντίκια με δύο μητέρες!

08:38 13/10/2018

Κινεζικη ακαδημία

Πώς η έλλειψη ύπνου «σκοτώνει» τη μνήμη

Πώς η έλλειψη ύπνου «σκοτώνει» τη μνήμη

08:35 13/10/2018

Το πείραμα της αϋπνίας

Δήμος Καλαμαριάς: Τα θέματα της οικονομικής επιτροπής

Δήμος Καλαμαριάς: Τα θέματα της οικονομικής επιτροπής

07:44 13/10/2018

24η τακτική συνεδρίαση

Δήμος Καλαμαριάς: Τα θέματα της επιτροπής ποιότητας ζωής

Δήμος Καλαμαριάς: Τα θέματα της επιτροπής ποιότητας ζωής

07:39 13/10/2018

14η τακτική συνεδρίαση

Καισαρικές χωρίς αιτία: Τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη

Καισαρικές χωρίς αιτία: Τι ισχύει στη Θεσσαλονίκη

07:29 13/10/2018

Παγκόσμια πρωτιά της Ελλάδας

Θεσσαλονίκη - Κλειστοί δρόμοι σήμερα λόγω Ημιμαραθώνιου

Θεσσαλονίκη - Κλειστοί δρόμοι σήμερα λόγω Ημιμαραθώνιου

07:14 13/10/2018

7ος νυχτερινός ημιμαραθώνιος

Κλασικά Έπιπλα