Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ερώτηση για την παραχώρηση στο δήμο Καλαμαριάς του Πάρκου της «13ης Αυγούστου»

Ερώτηση για την παραχώρηση στο δήμο Καλαμαριάς του Πάρκου της «13ης Αυγούστου»

03:54 10/9/2018

βουλευτές του ΚΚΕ

Μπουτάρης: Καταστροφική η χθεσινή ημέρα -Εγκαίνια χωρίς πολιτικούς

Μπουτάρης: Καταστροφική η χθεσινή ημέρα -Εγκαίνια χωρίς πολιτικούς

03:35 10/9/2018

video

Πρόσληψη 100 ατόμων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο

Πρόσληψη 100 ατόμων στο Ελληνικό Κτηματολόγιο

03:26 10/9/2018

29 θέσεις στη Β. Ελλάδα

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο απόψε στην Καλαμαριά

Συναυλία με ελεύθερη είσοδο απόψε στην Καλαμαριά

03:12 10/9/2018

Θάνος Σταυρίδης & “dROM”

Θεοδωρίδου - Παπαδόπουλος απόψε στην ΔΕΘ

Θεοδωρίδου - Παπαδόπουλος απόψε στην ΔΕΘ

03:06 10/9/2018

και ο Παντελής Καναράκης

ΓΕΣ: Αυτό έγινε με τους Τούρκους στρατιωτικούς

ΓΕΣ: Αυτό έγινε με τους Τούρκους στρατιωτικούς

02:57 10/9/2018

Γενικό Επιτελείο Στρατού

Αυτός είναι ο άτυχος φαρμακοποιός που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό

Αυτός είναι ο άτυχος φαρμακοποιός που δολοφονήθηκε στο Νέο Ψυχικό

02:49 10/9/2018

προσωπικές διαφορές;

Καλαμαριά - Εντυπωσιακή αναπαράσταση της καταστροφής της Σμύρνης

Καλαμαριά - Εντυπωσιακή αναπαράσταση της καταστροφής της Σμύρνης

02:43 10/9/2018

βιντεο

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας

02:36 10/9/2018

Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας

Εορτή των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

Εορτή των Αγίων Μηνοδώρας, Μητροδώρας και Νυμφοδώρας

02:34 10/9/2018

10 Σεπτεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα