Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου – Έρχονται συμψηφισμοί με ΕΝΦΙΑ

Ξεχάστε την επιστροφή φόρου – Έρχονται συμψηφισμοί με ΕΝΦΙΑ

19:18 5/9/2018

Ανεξάρτητη Αρχή

Η Υπηρεσία της «Καθημερινότητας» πάει Δ.Ε.Θ.

Η Υπηρεσία της «Καθημερινότητας» πάει Δ.Ε.Θ.

15:07 5/9/2018

kathimerinotita

Οριστικό: Αυτά είναι τα κανάλια που παίρνουν τηλεοπτικές άδειες

Οριστικό: Αυτά είναι τα κανάλια που παίρνουν τηλεοπτικές άδειες

15:02 5/9/2018

Αναρτήθηκε η απόφαση

Η ΔΕΘ

Η ΔΕΘ "φουλάρει" τα ξενοδοχεία της πόλης

02:03 5/9/2018

Πόλος έλξης

Καλαμαριά - Νταλάρας, Βελετσιώτου σήμερα σε δωρεάν συναυλία αφιέρωμα στον Γ. Καζαντζή

Καλαμαριά - Νταλάρας, Βελετσιώτου σήμερα σε δωρεάν συναυλία αφιέρωμα στον Γ. Καζαντζή

01:58 5/9/2018

Κυβερνείο

Καλαμαριά: «11α Κυνηγοπούλεια» και ποντιακό γλέντι σήμερα

Καλαμαριά: «11α Κυνηγοπούλεια» και ποντιακό γλέντι σήμερα

01:43 5/9/2018

Είσοδος ελεύθερη

Ο Νίκος Καρέλης σε γνωστό στέκι της Καλαμαριάς

Ο Νίκος Καρέλης σε γνωστό στέκι της Καλαμαριάς

01:35 5/9/2018

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ

Το σχέδιο που αλλάζει εποχή την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης

Το σχέδιο που αλλάζει εποχή την κεντρική αγορά Θεσσαλονίκης

01:31 5/9/2018

Πρόβλεψη για νέα καταστήματα

Μύκητες στα νύχια των ποδιών: Πέντε τρόποι να τους αντιμετωπίσετε

Μύκητες στα νύχια των ποδιών: Πέντε τρόποι να τους αντιμετωπίσετε

01:24 5/9/2018

ονυχομυκητίαση

Δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι όλο τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

Δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι όλο τον Σεπτέμβριο στη Θεσσαλονίκη

01:21 5/9/2018

Δήμος Θεσσαλονίκης

Κλασικά Έπιπλα