Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εορτή του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού

Εορτή του Οσίου Κυριακού του Αναχωρητού

16:04 29/9/2017

29 Σεπτεμβρίου

Το πρόγραμμα της παιδικής βιβλιοθήκης του Φοίνικα

Το πρόγραμμα της παιδικής βιβλιοθήκης του Φοίνικα

13:20 29/9/2017

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαούρτι από τον ΕΦΕΤ

Ανακαλείται παιδικό επιδόρπιο γιαούρτι από τον ΕΦΕΤ

19:18 28/9/2017

Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων

Ελληνικά F-16 έστησαν «καρτέρι» σε τουρκικά στη Λήμνο

Ελληνικά F-16 έστησαν «καρτέρι» σε τουρκικά στη Λήμνο

19:13 28/9/2017

Δύο αερομαχίες στο βόρειο Αιγαίο

Εντατικούς ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

Εντατικούς ελέγχους για τα τραπεζοκαθίσματα πραγματοποιεί ο δήμος Θεσσαλονίκης

15:47 28/9/2017

σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω της χθεσινής βροχής

Προβλήματα σε περιοχές της Θεσσαλονίκης λόγω της χθεσινής βροχής

15:41 28/9/2017

φωτο

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία από το δήμο Νεάπολης – Συκεών

Δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία από το δήμο Νεάπολης – Συκεών

15:26 28/9/2017

για έκτη συνεχή χρονιά

10η Γιορτή Μελιού στο Πεδίο του Άρεως

10η Γιορτή Μελιού στο Πεδίο του Άρεως

15:23 28/9/2017

στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Μυλόπουλος για Βενιζέλου: «Κύκλοι» υπονομεύουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

Μυλόπουλος για Βενιζέλου: «Κύκλοι» υπονομεύουν το Μετρό Θεσσαλονίκης

15:19 28/9/2017

Σημαντικές καταγγελίες από τον πρόεδρο της Αττικό

Ανασχεδιασμός για τα δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΘ

Ανασχεδιασμός για τα δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΘ

15:15 28/9/2017

Παρεμβάσεις ΟΣΕΘ πριν τα Χριστούγεννα

Κλασικά Έπιπλα