Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Όταν πεθάνεις το γνωρίζεις – Το μυαλό λειτουργεί και μετά τον θάνατο!

Όταν πεθάνεις το γνωρίζεις – Το μυαλό λειτουργεί και μετά τον θάνατο!

06:44 20/10/2017

Αποκαλυπτική έρευνα

Παρατείνονται οι δηλώσεις για το στεγαστικό επίδομα

Παρατείνονται οι δηλώσεις για το στεγαστικό επίδομα

05:59 20/10/2017

υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Χειμάρρα - Oι Αλβανικές αρχές κατεδαφίζουν πάλι σπίτια Ελλήνων

Χειμάρρα - Oι Αλβανικές αρχές κατεδαφίζουν πάλι σπίτια Ελλήνων

16:43 19/10/2017

Συνεχίζονται και κλιμακώνονται οι αλβανικές πιέσεις

Κορυφώνονται και στην Ελλάδα οι Ωριωνίδες

Κορυφώνονται και στην Ελλάδα οι Ωριωνίδες

10:08 19/10/2017

η βροχή από «πεφταστέρια»

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

10:02 19/10/2017

Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

Χριστουγεννιάτικο Χωριό και φέτος στην Τούμπα

09:59 19/10/2017

"Πέρασε" από το συμβούλιο της Δ' δημοτικής κοινότητας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

Κυβερνητική πηγή για τα F-16: Η αλήθεια για το κόστος της συμφωνίας

09:46 19/10/2017

Διπλή «γκάφα» της αντιπολίτευσης

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

Νέοι από την Καλαμαριά στο Ιάσιο της Ρουμανίας

09:27 19/10/2017

εκπροσώπησαν την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

Εκθεση Ιστορικών Εφημερίδων του 1940 στην Καλαμαριά

08:53 19/10/2017

23/10 - 8:00 μμ

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

Ανοικτή διαδικασία για ανάθεση του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΧΩΡΩΝ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ»

08:50 19/10/2017

μέσω του (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)

Κλασικά Έπιπλα