Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Πρόγραμμα λιτότητας χωρίς το ΔΝΤ εξήγγειλε ο γαμπρός του Ερντογάν

Πρόγραμμα λιτότητας χωρίς το ΔΝΤ εξήγγειλε ο γαμπρός του Ερντογάν

17:55 16/8/2018

ο υπουργός Οικονομικών

Γένοβα: Ψάχνουν 20 αγνοούμενους στα συντρίμμια της γέφυρας

Γένοβα: Ψάχνουν 20 αγνοούμενους στα συντρίμμια της γέφυρας

17:46 16/8/2018

Πολιτική αντιπαράθεση για τις ευθύνες

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

Άλλοι δύο νεκροί από τον Ιό του Δυτικού Νείλου

17:45 16/8/2018

Ποιες είναι οι «επικίνδυνες» περιοχές

Πέθανε η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

Πέθανε η θρυλική Αρίθα Φράνκλιν

17:40 16/8/2018

«Βασίλισσα της Σόουλ»

Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

Τα Εννιάμερα της Θεοτόκου γιορτάζονται και φέτος στη Ν. Μηχανιώνα

17:29 16/8/2018

Οι φετινές εκδηλώσεις

Εκδηλώσεις στην πόλη με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

Εκδηλώσεις στην πόλη με αφορμή την Ημέρα Ανθρωπιστικής Δράσης

17:18 16/8/2018

με επίκεντρο τον Λευκό Πύργο

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καλαμαριά (ΦΩΤΟ)

17:13 16/8/2018

Φοίνικας

Εργασίες κοπής βλάστησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

Εργασίες κοπής βλάστησης στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Ν. Μουδανιών

17:00 16/8/2018

Περιφέρεια

Δεκάδες πολίτες κάνουν μπάνιο στην Καλαμαριά!

Δεκάδες πολίτες κάνουν μπάνιο στην Καλαμαριά!

16:46 16/8/2018

τι λέει ο πρόεδρος της ΔΕΤΕΚ

Καλαμαριά - Δύο ταινίες στον θερινό κινηματογράφο

Καλαμαριά - Δύο ταινίες στον θερινό κινηματογράφο

16:40 16/8/2018

Αυρα

Κλασικά Έπιπλα