Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία!

Ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στην Τουρκία!

19:23 14/8/2018

πρακτορείο Anadolu

Πότε θα πληρωθεί το Επίδομα Παιδιού

Πότε θα πληρωθεί το Επίδομα Παιδιού

19:04 14/8/2018

η Δ’ δόση

Έκτακτο δελτίο καιρού: Δεκαπενταύγουστος με βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο καιρού: Δεκαπενταύγουστος με βροχές και καταιγίδες

18:45 14/8/2018

ΕΜΥ

ΟΑΣΘ - Ερευνα για περιστατικό βίας από υπαλλήλους εταιρίας φύλαξης - Βιντεο

ΟΑΣΘ - Ερευνα για περιστατικό βίας από υπαλλήλους εταιρίας φύλαξης - Βιντεο

18:43 14/8/2018

σε βάρος επιβάτη

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ροτόντα και περιμετρικά του ΑΠΘ

Πέντε συλλήψεις για ναρκωτικά στη Ροτόντα και περιμετρικά του ΑΠΘ

18:37 14/8/2018

Δίωξη Ναρκωτικών και Ο.Π.Κ.Ε.

23 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με αυτοκίνητο στον Ισημερινό

23 νεκροί από σύγκρουση λεωφορείου με αυτοκίνητο στον Ισημερινό

18:35 14/8/2018

κοντά στο Κίτο

Ο ύπνος του Σαββατοκύριακου σώζει ζωές

Ο ύπνος του Σαββατοκύριακου σώζει ζωές

18:33 14/8/2018

νέα μελέτη

Βίντεο ΣΟΚ - Ιταλία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

Βίντεο ΣΟΚ - Ιταλία: Τουλάχιστον 35 νεκροί από κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα

18:29 14/8/2018

Συγκλονιστικές εικόνες

Φωτιά σε ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

Φωτιά σε ΙΧ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (VIDEO)

02:43 14/8/2018

ξημερώματα

Νεφρολιθίαση: Γιατί το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή;

Νεφρολιθίαση: Γιατί το καλοκαίρι είναι η χειρότερη εποχή;

02:19 14/8/2018

Η πιο επικίνδυνη εποχή

Κλασικά Έπιπλα