Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

Εμφανίστηκε και πάλι η κόκκινη παλίρροια στον Θερμαϊκό

03:58 6/11/2017

κόκκινες κηλίδες στην επιφάνεια της θάλασσας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

Έτοιμο να εκραγεί το μεγαλύτερο ηφαίστειο της Ισλανδίας

03:54 6/11/2017

το Μπάρδαρμπουνγκα

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

Εορτή του Αγίου Παύλου του Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως

03:46 6/11/2017

6 Νοεμβρίου

Ξήλωσαν τον κυβερνήτη της φρεγάτας

Ξήλωσαν τον κυβερνήτη της φρεγάτας "Κανάρης"

04:47 5/11/2017

έπεσε στον ύφαλο της βραχονησίδας Αταλάντη

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κερασιάς

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κερασιάς

04:36 5/11/2017

Στην Κερασιά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'': «Το δέντρο που έδινε»

Θέατρο ''Μελίνα Μερκούρη'': «Το δέντρο που έδινε»

04:30 5/11/2017

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

Συντάξεις χηρείας: Τα ποσά και οι προϋποθέσεις

Συντάξεις χηρείας: Τα ποσά και οι προϋποθέσεις

04:26 5/11/2017

δύο νέες διατάξεις

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του φετινού κοινωνικού μερίσματος

Αυτοί είναι οι δικαιούχοι του φετινού κοινωνικού μερίσματος

04:23 5/11/2017

Ποιοι θα μείνουν απ' έξω

«Ρεσιτάλ» προκλητικότητας στη Θράκη από τον Τούρκο αντιπρόεδρο

«Ρεσιτάλ» προκλητικότητας στη Θράκη από τον Τούρκο αντιπρόεδρο

04:18 5/11/2017

Ηχηρή απάντηση Παυλόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

«Πορτοκαλί συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

«Πορτοκαλί συναγερμός» στο Πεκίνο λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

04:17 5/11/2017

το δεύτερο υψηλότερο επίπεδο στην κλίμακα προειδοποίησης

Κλασικά Έπιπλα