Πέντε τροφές που τις τρώτε εντελώς λάθος και επηρεάζουν την υγεία σας

13/12/2019 17:09    πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε
Είναι από εκείνες τις περιπτώσεις, που, αν και κάτι μοιάζει πολύ απλό, εντούτοις είναι αρκετά πιο περίπλοκο από ό,τι νομίζουμε.

Όσο απλό, λοιπόν, και αν ακούγεται το να καταναλώνουμε τις τροφές, άλλο τόσο περίπλοκο είναι να τις καταναλώνουμε σωστά, ανάλογα με τις ιδιότητές τους. Υπάρχουν ορισμένες τροφές, για τις οποίες δεν γνωρίζουμε κάποια βασικά πράγματα και, ως αποτέλεσμα, τις τρώμε με εντελώς λάθος τρόπο.

Δείτε 5 τέτοια παραδείγματα:

Λιναρόσπορος

Έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, αλλά το πεπτικό μας σύστημα αδυνατεί να τον αφομοιώσει ολόκληρο. Όταν τον καταναλώνετε ως ολόκληρο σπόρο, το πιθανότερο είναι ότι θα διέλθει από τ στομάχι και το έντερο και θα αποβληθεί από το σώμα, ακριβώς όπως... εισήλθε σε αυτό. Γι' αυτό, είναι προτιμότερο να τον λιώνετε σε μορφή σκόνης, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.

Μαύρο τσάι

Δεν πρέπει να βάζετε γάλα στο μαύρο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι ενώ η προσθήκη γάλακτος στο μαύρο τσάι δεν επηρεάζει τα αντιοξειδωτικά του, εντούτοις “ακυρώνει” τα καρδιαγγειακά οφέλη από αυτό. Οι πρωτεΐνες του γάλακτος μπορούν να συνδεθούν με τις κατεχίνες του τσαγιού, το οποίο μπορεί να κάνει τα ευεργετικά συστατικά του τσαγιού πιο δύσκολο για το σώμα να τα απορροφήσει.

Μπρόκολο

Δεν πρέπει να το βράζετε! Το μπρόκολο είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, χλωροφύλλη, αντιοξειδωτικά και αντικαρκινικές ενώσεις, αλλά μια κινεζική μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι για να κρατήσει αυτά τα οφέλη για την υγεία άθικτα, πρέπει να μαγειρεύεται στον ατμό. Το βράσιμο και το τηγάνισμα προκαλούν τις μεγαλύτερες απώλειες σε θρεπτικά συστατικά.

Φράουλες

Δεν πρέπει να τις κόβετε! Ορισμένων θρεπτικά συστατικά, όπως η βιταμίνη C στις φράουλες, είναι ευαίσθητα στο φως και το οξυγόνο. Όταν κόβετε τις φράουλες, αφήνετε περισσότερα κύτταρα εκτεθειμένα σε αυτά τα στοιχεία, με αποτέλεσμα να καταστρέφετε την βιταμίνη C.

Σκόρδο

Το ανάποδο με τις φράουλες ισχύει για το σκόρδο. Η αλλικίνη που περιέχει, ενισχύεται από την επαφή της με το οξυγόνο του αέρα. Οι ειδικοί προτείνουν να αφήνετε το σκόρδο ψιλοκομμένο για 10 λεπτά, προτού το προσθέσετε στο φαγητό σας.


iatropedia

Επόμενο Προηγούμενο
 

Τραγική κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά λένε οι δήμαρχοι

Τραγική κατάσταση με τους πρόσφυγες στα νησιά λένε οι δήμαρχοι

02:53 3/11/2017

Στην αρμόδια επιτοπή

«Σούπερ χειμώνας» εξόντωσε τους δεινοσαύρους

«Σούπερ χειμώνας» εξόντωσε τους δεινοσαύρους

02:51 3/11/2017

Το σενάριο της σύγκρουσης

«Λέξη της Χρονιάς 2017» τα «fake news»

«Λέξη της Χρονιάς 2017» τα «fake news»

02:44 3/11/2017

ψευδείς ειδήσεις

Καλαμαριά - Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη

Καλαμαριά - Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής για τα δημοτικά ανταποδοτικά τέλη

02:43 3/11/2017

στο Δημοτικό Συμβούλιο

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

Νέα εντυπωσιακά ευρήματα - Οι θάλασσες της Δήμητρας!

02:40 3/11/2017

Δείτε ένα βίντεο

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

Πότε αναμένεται το πρόγραμμα «Πρώτη Πρόσληψη Μισθωτού»

02:21 3/11/2017

ένα νέο πρόγραμμα ΟΑΕΔ

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

Θρίλερ με το ένταλμα σύλληψης του ηγέτη της Καταλονίας

02:20 3/11/2017

Εισαγγελέας: Να προφυλακιστούν 8 υπουργοί του

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει το 58ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

02:17 3/11/2017

στο Ολύμπιον

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

Καλαμαριά - Δωρεάν διάλεξη για τις δυσκολίες των παιδιών στο σχολείο

02:04 3/11/2017

6 Νοεμβρίου

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

Εορτή των Αγίων Ακεψιμά, Ιωσήφ και Αειθαλά

02:02 3/11/2017

3 Νοεμβρίου

Κλασικά Έπιπλα